Jedva čekamo!

Nikad uzbudljivija modna jesen, evo što nas očekuje na ovogodišnjem Bipa Fashion.hr-u

Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, modne dizajnerice (Foto: Dnevnik.hr) Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, modne dizajnerice (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Robert Sever, modni dizajner (Foto: Dnevnik.hr) Revija BIPA FASHION.HR-a (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Skoko, modni dizajner (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ivica Skoko, modni dizajner (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, modne dizajnerice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Još samo nekoliko dana dijeli nas od početka nove sezone BIPA FASHION.HR-a. Dok se posljednji detalji kolekcija privode kraju, Robert Sever, Ivica Skoko i dvojac I-GLE dali su nam maleni uvid u svoje kreacije kojima će začiniti modnu jesen.

Dok se posljednji detalji kolekcija privode kraju, Robert Sever, Ivica Skoko i dvojac I-GLE dali su nam maleni uvid u svoje kreacije kojima će začiniti modnu jesen.

Pogledaj i ovo Borna Kotromanić black magic noć Borna Kotromanić nadmašila samu sebe: Ma je li to ona na reviju Roberta Severa došla u donjem rublju?

Prave modne individualke, poznate po tome što se ne osvrću na vladajuće modne diktate, dvojac I-GLE i ove sezone stvara kolekciju koja nameće neka nova modna pravila.

"Nas dvije ne polazimo od toga da stvorimo neki imidž prvo, pogotovo u ovom nekom stereotipnom, konvencionalnom smislu kako žena treba izgledat pa ćemo mi uklopit kockicu po kockicu u taj mozaik, nego nas više zanima pitanje mode koje ona u nekom trenutku postavlja u ideološkom smislu", otkrila je dizajnerica Nataša Mihaljčišin.

Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, modne dizajnerice (Foto: Dnevnik.hr) Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, modne dizajnerice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Malo nam je dosadno ponavljati neke stvari koje su već definirane trendovima, prihvaćene kao kanoni tako da se mi tu stalno pokušavamo zabaviti time da izmišljamo druge pristupe i načine", složila se njena kolegica Martina Vrdoljak Ranilović.

U nadi da će mlađe naraštaje modno ohrabriti te da ćemo na ulicama vidjeti nešto više od trendova iz street style trgovina, djevojke svoju inspiraciju baziraju na bogatoj svakodnevici.

"Od umjetnosti, dizajna, filma, svakodnevice, politike i tako dalje, to nije ništa transparentno pa da mi radimo nešto kao manifest ali opet svjesno implementiramo u ono što radimo", objasnila je Nataša.

Sve detalje ostavljaju u tajnosti do revije u Studentskom centru. A iznenađenja na pisti priprema nam naš stručnjak za glamur Ivica Skoko. Miljenik domaće publike ovog puta sprema eklektičnu modnu priču.

"Da su tkanine drugačije, da su materijali drugačiji, da nije sve sama čipka, čipka se samo nazire u tragovima kroz kolekciju. Recimo mreže sa jako puno bisera, šiljci", otkrio je Ivica.

Inspiriran prošlim, ali i ovim stoljećem, ovog puta zaobići će modne dodatke poput fascinatora ili rukavica i ponuditi nam čistu rakoš haljina:"Kolekcija je dosta pročišćena, ali je konstrukcijski zahtjevna jer su spojevi tkanina teški za šivanje".

Ivica Skoko, modni dizajner (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ivica Skoko, modni dizajner (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Jednostavnost boja ove je sezone odabir Roberta Severa, koji je cijelu kolekciju zamislio isključivo u crnoj i crvenoj boji.

"Više smo se bavili s teksturama, tako da ako je outfit crni ima puno slojeva na sebi, pa naprimjer svilena suknja ima na sebi dijagonalne pruge i koja je još plisirana, tako da doradom dobivamo detalj visoke mode", izjavio je Robert.

Cijeli look zaokružen je već poznatim modnim dodacima Robertova brenda.

"Preko naravno naših kapa sad već tradicionalnih moskovljanki, u nekim novim bojama i teksturama, imamo i neke nove ukrase za kosu od nojeva perja, to je nova dimenzija malo raskošnija, krune koje su gotovo barokne u svojoj izradi", objasnio je.

Prema svemu sudeći, domaća modna jesen bit će uzbudljivija nego ikad, a mi jedva čekamo vidjeti gotove kolekcije na BIPA FASHION.HR-u od 19. do 27. listopada.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene