Iako je manje u medijima, itekako je prisutna kao tekstopisac i skladatelj brojnih hitova. Andrea Čubrić se, nakon deset godina, vraća na izvođačku scenu i planira je uzdrmati urbanim zvukom. Zašto je odabrala baš ovu godinu i što stoji iza pjesme ''Bolovi'', otkrijte u videu.

Galerija


Nakon deset godina izvođačke pauze Andrea Čubrić vraća se na glazbenu scenu i to radi poprilično žestoko jer '''Bolovi'' svakako donose urbani zvuk koji posljednjih godina na domaćoj glazbenoj sceni nedostaje.

Vezani članci Slika nije dostupna BJEŽE IZ GRUPE? Sve pjevačice grupe ET

"Sjećam se da je u ovom gradu postojala scena, sjećam se vremena kada je ovaj grad imao svoju scenu, ne znam što se dogodilo, ne znam gdje je zapelo. Zemlje u regiji nastavile su s produkcijom, nastavile imati takve prezentere na urbanoj sceni, ne znam gdje je Hrvatska zapela, ali dok ja imam studio i dok radim, to će se sigurno promijeniti", izjavila je Andrea.

Za povratak je zato odabrala baš ovu godinu u kojoj se na glazbu tek čeka. Jer nastupa i koncerta uopće nema, a izdanih singlova manje je nego ikad.

"Dugo imam svoj život on hold i već dugo, stalno nešto čekam. Više mi se nekako ne da čekati i odlučila sam, iako znam da možda nije vrijeme, ali ja osjećam da je apsolutno pravo vrijeme za to. Nevjerojatno, ali istinito", priznala nam je.

Istinito je i sve o čemu Andrea u "Bolovima" pjeva. Inspiraciju je oduvijek crpila iz situacija koje je proživjela.

"Bolovi, svakako rečenica koju sam izgovorila u pjesmi 'Bolovi' je apsolutno sve što ja mislim, sve je izrečeno kako mislim i kako se osjećam. Apsolutno vadim i crpim svaku rečenicu teksta, u svim mojim pjesmama je nešto što sam doživjela i proživjela", otkrila je Andrea.

Bez rezerve, otvoreno i iskreno - Andrea priča i životu koji joj je donio samohrano majčinstvo.

"Nas dvije smo same od prvog dana, nažalost, ali nekima je i to san. Nekima je imati dijete isto san. Ne mogu biti nezahvalna, ne mogu ne osjećati blagoslov, ja za drugo ne znam", zaključila je.

I zato je danas iznimno ponosna na odnos koji ima s kćerkicom Lili.

"Mama sam 8-godišnje, prekrasne djevojčice, super cool, koja je sa mnom na svim valovima. Sve upija i apsolutno je cool curica, baš jest. Sada, iz ove perspektive ne mogu zamisliti što sam radila prije nje, tko sam bila", priznala je.

No glazba se itekako pamti. U najpoznatiji dance-sastav E.T. stigla je nakon Vanne. Po mnogima je bila njezina najupečatljivija nasljednica iako se u sastavu zadržala tek godinu dana. Kasnije je na pjesmama surađivala sa brojnim hip-hop izvođačima, a onda se okrenula pisanju tekstova, gdje godinama osvaja domaće top-liste.

"Zapravo sam dosta glasna, dosta govorim o svojim vlastitim iskustvima, dosta pišem o onome što proživljavam. Dosta je to sve glasno, vidljivo i opipljivo", otkrila je.

Mnogi su pjevači poput Jacquesa Houdeka, Semente Rajhard, Ivane Kindl i drugih prepoznali Andrein autorski nekonvencionalni potpis. A možda se među njima kriju i oni uz koje Andrea, nakon ''Bolova'', planira vratiti urbanu glazbu na domaću scenu.

"Poslije 'Bolova' imam projekte koji se tiču iste scene. Ne izvodim ih sve ja, izvodit će ih i drugi izvođači, i veseli me to. Nadam se da će se to prepoznati, mora jer to sigurno stiže.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Šarmer bez skandala ljubi istu ženu 27 godina, ali on i u 52. godini mami uzdahe drugih!