Slavili u lisinskom

50 godina Novih Fosila: Na bini im se nije pridružio Rajko Dujmić, ali kolege su mu odali počast

Koncert Novih fosila (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Novih fosila (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Koncert Novih fosila (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Novih fosila (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Novih fosila (Foto: Dnevnik.hr) +0 Sanja Doležal za vrijeme nastupa (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Novi Fosili, koncertom u Lisinskom, proslavili su dugih 50 godina postojanja. Bezvremenske hitove s njima su pjevale i sestre Husar, Nina Badrić i grupa Detour. U publici su se na ovoj spektakularnoj koncertnoj proslavi, među ostalima, našli Zrinko Tutić, Nenad Ninčević i Iva Majoli. Na pozornici im se nije pridružio Rajko Dujmić, no bez obzira na sve, njegovi fosili su mu odali počast. Priča Lane Samaržije.

Sabrati svih 50 godina Novih fosila za slavljenički koncert u jednoj večeri, nije bilo nimalo lako. Ovaj se nastup, kažu, ne može mjeriti ni s jednim drugim, a održali su ih u Europi, Rusiji, Kanadi i SAD- u. I nakon toliko godina, koncerata i nagrada, emocije su bile na vrhuncu.

Pogledaj i ovo In Magazin: Sandi Cenov i žena - 1 Proslavili 18. godišnjicu Sandi Cenov i njegova supruga za kamere In magazina progovorili o braku i zarukama: ''Bila je to ljubav doslovno na prvi pogled''

U Dvoranu Vatroslava Lisinskog stigla je brojna publika željna dobrih starih vremena, a među njima i mnogi kolege i poznati:

''Očekujem nulu na termometru najbolje bezvremenske hrvatske zabavne glazbe'', rekao je Tutić prije nastupa. 

Bend je tijekom godina osvojio sve najvažnije nagrade. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavaniji. Pjesme ''Milena'', ''Dobre djevojke'' i ''Bilo mi je prvi put'' slušane su i danas. A u ovih 50 godina postojanja, oni ništa ne bi mijenjali, osim možda jednog:

''Vjerojatno bi jedino da se ružne stvari nisu izdogađale, od početaka, a sve drugo bi ponovili, još 2 put i 3 put. Kad radiš iskreno i kad si uspješan, nema većeg zadovoljstva, mi smo imali sve to skupa, ali to što je sanja rekla, izdogađale su se neke stvari, stvari koje se događaju svakom čovjeku na kugli zemaljskoj, pa tako i nama, moraš proči i zlo da bi uživao u dobrom''', govore nam.

Dio koncerta posvetili su Rajku Dujmiću koji stoji iza mnogih njihovih uspješnica, a koji u Lisinskom nije bio s njima:

''I tu smo vrlo emotivni, zaslužio je bit ovdje s nama, na žalost ne može zbog zdravlja ali imamo jedan veliku lijepu posvetu njemu i nadamo se da će jednog dana biti okej'', nadaju se. 

 

Svojih 50 godina postojanja Fosili su proslavili i uz goste. Uz sestre Husar, vratili su se 29 godina unatrag:

Na pozornicu su stali i gupa Detour te Nina Badrić:

''Prvi izlasci moji su bili u Saloonu uz Nove fosile, prvi poljupci, prve simpatije pamtim po njihovim pjesmama, Fosili su bili naš zabgrebački bend, mi u Zagrebu smo odrastali uz nove Fosile'', otkrila nam je pjevačica. 

Tko sinoć nije uživao u njihovoj već pola stoljeća dugoj, zaraznoj energiji, može to već sutra, kada su Novi fosili zakazali još jedan slavljenički koncert:

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle, Princ Harry (Foto: Profimedia) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Instagram) +8 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Profimedia) Celebrity Harry i Meghan bili su prisiljeni potegnuti radikalan potez, princ javno priznao koji je njegov najveći strah  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene