Novi Fosili, koncertom u Lisinskom, proslavili su dugih 50 godina postojanja. Bezvremenske hitove s njima su pjevale i sestre Husar, Nina Badrić i grupa Detour. U publici su se na ovoj spektakularnoj koncertnoj proslavi, među ostalima, našli Zrinko Tutić, Nenad Ninčević i Iva Majoli. Na pozornici im se nije pridružio Rajko Dujmić, no bez obzira na sve, njegovi fosili su mu odali počast. Priča Lane Samaržije.

Galerija


Sabrati svih 50 godina Novih fosila za slavljenički koncert u jednoj večeri, nije bilo nimalo lako. Ovaj se nastup, kažu, ne može mjeriti ni s jednim drugim, a održali su ih u Europi, Rusiji, Kanadi i SAD- u. I nakon toliko godina, koncerata i nagrada, emocije su bile na vrhuncu.

Vezani članci Rade Šerbedžija - 1 Rade Šerbedžija samo za In Magazin o staroj ljubavi: "To mi je najdraži trofej u životu, kakve Zlatne Arene" Sarah Josipović - 1 Kakva majka, takva kći: Sarah Josipović progovorila o drugoj trudnoći i odnosu s majkom Suzy

U Dvoranu Vatroslava Lisinskog stigla je brojna publika željna dobrih starih vremena, a među njima i mnogi kolege i poznati:

''Očekujem nulu na termometru najbolje bezvremenske hrvatske zabavne glazbe'', rekao je Tutić prije nastupa. 

Bend je tijekom godina osvojio sve najvažnije nagrade. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavaniji. Pjesme ''Milena'', ''Dobre djevojke'' i ''Bilo mi je prvi put'' slušane su i danas. A u ovih 50 godina postojanja, oni ništa ne bi mijenjali, osim možda jednog:

''Vjerojatno bi jedino da se ružne stvari nisu izdogađale, od početaka, a sve drugo bi ponovili, još 2 put i 3 put. Kad radiš iskreno i kad si uspješan, nema većeg zadovoljstva, mi smo imali sve to skupa, ali to što je sanja rekla, izdogađale su se neke stvari, stvari koje se događaju svakom čovjeku na kugli zemaljskoj, pa tako i nama, moraš proči i zlo da bi uživao u dobrom''', govore nam.

Dio koncerta posvetili su Rajku Dujmiću koji stoji iza mnogih njihovih uspješnica, a koji u Lisinskom nije bio s njima:

''I tu smo vrlo emotivni, zaslužio je bit ovdje s nama, na žalost ne može zbog zdravlja ali imamo jedan veliku lijepu posvetu njemu i nadamo se da će jednog dana biti okej'', nadaju se. 

 

Svojih 50 godina postojanja Fosili su proslavili i uz goste. Uz sestre Husar, vratili su se 29 godina unatrag:

Na pozornicu su stali i gupa Detour te Nina Badrić:

''Prvi izlasci moji su bili u Saloonu uz Nove fosile, prvi poljupci, prve simpatije pamtim po njihovim pjesmama, Fosili su bili naš zabgrebački bend, mi u Zagrebu smo odrastali uz nove Fosile'', otkrila nam je pjevačica. 

Tko sinoć nije uživao u njihovoj već pola stoljeća dugoj, zaraznoj energiji, može to već sutra, kada su Novi fosili zakazali još jedan slavljenički koncert:

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Harry i Meghan bili su prisiljeni potegnuti radikalan potez, princ javno priznao koji je njegov najveći strah