u zagrebačkoj gliptoteci

30. izdanje Bipa.Fashion.hr-a u garden izdanju i na jedinstven način, a kolekcije će biti miks

Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR In Magazin 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR Trideseti Bipa FASHION.HR +0 Vinko Filipić Galerija

U moru negativnih, za sve modoljupce stiže i jedna iznimno dobra - domaći tjedan mode BIPA FASHION.HR ipak otvara svoja vrata. Nakon tri mjeseca stanke i neizvjesnosti, trideseto će jubilarno izdanje ugledati svjetlo dana početkom srpnja u zagrebačkoj Gliptoteci. Što nas očekuje u garden izdanju modnog tjedna, doznajte u minutama koje slijede.

Trideseti je Bipa Fashion.hr trebao biti spektakularno slavlje domaće mode, na nekoliko lokacija, pista i s impresivnim brojem dizajnerskih imena, no pandemija je stisnula stop i na modnom terenu. Dok su se posljednjih mjeseci svi snalazili u nekom "novom normalnom", rodila se ideja o nešto drugačijem izdanju domaćeg tjedna mode, koji će ipak otvoriti svoja vrata.

Pogledaj i ovo In Magazin: Jurica Pađen - 1 Kakve uspomene! Jurica Pađen vraća nas u osamdesete, evo koji ga je političar branio od obožavateljica, a tko ga je spasio od zatvora: "On mi je bio redar, moj bodyguard!"

"Postoji velika želja kako Fashion.hr-a tako i ukupne modne scene da se ipak obilježi 30. Fashion hr. i mi smo odlučili od 2. do 4. srpnja upravo u ovom prekrasnom parku skulptura zagrebačke gliptoteke održat garden izdanje gdje ćemo prikazat 6 kolekcija naših renomiranih dizajnera", ispričao je Vinko Filipić

Inače, kulisa njihovih ljetnih partija Gliptoteka se savršeno uklopila u priču. Njezin skriveni vrt, koji sa zalaskom sunca dobiva novu čarobnu dimenziju, idealna je modna pozornica za ovogodišnji Bipa Fashion.hrIN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

"On će biti naravno nešto intimniji sa nešto manje naših uzvanika i prijatelja projekta, ali zaista se jako radujemo Fashion.hr obilježit na jedan jedinstven način", rekao je Filipić. 

Dizajneri su se jednako tako morali prilagoditi pa ove kolecije neće biti nimalo tipične. "Zapravo nije više kolekcija proljeće ljeto koja je uglavnom više fokusirana na proljeće, a nije ni cruise kolekcija koja je isključivo ljetna tako da će to garden izdanje biti miks između proljetne i ljetne kolekcije", istaknuo je Vinko. 

Jer naličje mode zauvijek se promijenilo. "Ljetni tjedni mode, muške i visoke mode u Parizu su otkazani. Mnogi svjetski brendovi su odustali od prikazivanja kolekcija na svjetskim tjednima mode. Dugoročno, nakon ove hiperinflacije i brendova i kolekcija, međukolekcija itd, možda i tom nevjerojatnom utrkom za profitom, možda kao posljedica svega toga će doći da ćemo kao 50 godina unatrag zaista imati proljetn ljetnu kolekciju koja će biti jedna, pa jesensko zimsku koja će biti jedna i koja će biti možda rađena kvalitetnije, od kvalitetnijih materijala, dakle principom manje je više", objasnio je Filipić. 

Čini se kako u ovoj situaciji ipak postoji svjetlo na kraju tunela, koje donosi neke pozitivne promjene.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene