Komora užasa

Šokantne snimke ugledat će svjetlo dana!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Slavni redatelj Alfred Hitchcock autor je novog šokantnog filma o koncentracijskim logorima.

Film pod nazivom 'Sjećanje na logore' je zanimljiv iz razloga što je temeljen na snimkama iz logora snimljenim od britanske i sovjetske filmske jedinice, a korištene snimke do sada još nikada nisu bile viđene.

Pogledaj i ovo Roman Polanski (Foto: AFP) Pakao od života Godinama ga prati glas da voli maloljetnice, no u prvom intervjuu od optužbi on sve poriče i krivi medije

1945. godine, Hithcock je angažirao svog prijatelja Sidneyja Bernsteina kako bi mu pomogao s dokumentaracem o njemačkim ratnim zločinima. 'Dokumentarac je bio sakriven zbog promjene političke situacije, naročito za Britance', rekao je dr. Toby Hagitin, viši kustos u Odsjeku za istraživanje Imperial War muzeja, prenosi Daily Mail.

Progovorila o 'mozgu koji je bio genijalan, ali i zao, izopačen'

Nakon što su otkrili logore, Amerikanci i Britanci su željeli objaviti film u kratkom periodu kako bi pokazali logore te njemačkom narodu sugerirali da prihvate svoju odgovornost za zločine koji su se tamo dogodili.

Film se radio puno duže nego je prvotno predviđeno da će se raditi. Pet od šest filmskih rola deponirano je u Imperial War muzej nakon čega je projekt dugo godina stajao zaboravljen. 1980-ih ostatke je ponovno otkrio američki istražitelj u zahrđaloj konzervi u muzeju.


Nedovršena verzija bila je prikazana na Berlin Film Festivalu 1984. godine.

Sada je film napravljen u verziji koju su Hitchcock, Bernstein i suradnici prvotno zamislili, a odluka da se film ponovno oživi je donesena kako bi se izazvala rasprava s obzirom da film uključuje šokantne snimke logora (posebno Belsen-Bergena) a opisuje se i kao „komora užasa“.

Snimke su šokantne, čak i za današnje standarde, ali Imperial War Museum mukotrpno je obnovio snimke pomoću digitalne tehnologije, te je čak i oporavio dodatni materijal kojem do sada nitko drugi nije imao pristup. Naziv filma bit će preimenovan, ali iz nepoznatih razloga o novom se imenu još uvijek šuti. U svakom slučaju, možete biti sigurni da će Hitchcockovo ime prevladavati cijelim filmom.

Obnovljena verzija "Sjećanja na logore", biti će objavljena do kraja ove godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene