Uskoro u Lisinskom

Šarmer u 60-ima: 'Ženu je lako osvojiti, ali samo brižni je mogu zadržati'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iza poznatog srpskog pjevača Željka Samardžića trideset je godina karijere, a uskoro stiže i u zagrebački Lisinski. prije velikog koncerta 10. svibnja 2015. odvojio je malo vremena i odgovorio na naša pitanja.

1. 30 godina karijere je iza vas, a sada pripremate i veliki slavljenički koncert po prvi puta u Lisinskom. Što vaši obožavatelji mogu očekivati od vas? Kakva nam iznenađenja pripremate?

Pogledaj i ovo showbuzz ne propustite Željko Samardžić prvi put u Lisinskom 10. svibnja 2015

Moram vas malo ispraviti pošto se bavim pjevanjem od početka sedamdesetih godina. U rodnom Mostaru sam imao nekoliko bendova i veoma uspješno radio. Krajem sedamdesetih sam bio i na velikoj turneji po SSSR-u. Popularnost sam stekao tek sredinom devedesetih i već dvadesetak godina egzistiram u regiji na zavidnom nivou. Ovo je moj prvi koncert u prestižnoj dvorani LISINSKI i nadam se ne i posljednji.

Znam da ima puno onih koji poštuju i vole moje pjesme i siguran sam u to da će za njih i mene to biti noć za pamćenje. Gorim od želje da počne koncert. Moji muzičari i ja smo uvijek lijepo prihvaćeni u Hrvatskoj i zato očekujte spektakl. Želim da vidim svima osmijeh na licu kada se sretnemo i kada se rastanemo u radosti i veselju jer je to i smisao života.

Intervju s Hankom Paldum: 'Sve što sam željela ostvarilo mi se'

2. Možete li odabrati pjesmu koja vam je posebno draga, za koju vas veže neka posebna emocija ili priča?

 

Pa evo reći ću vam da uvijek rado pjevam pjesmu koju sam nedavno snimio tako da će pjesma KAMELEON biti posebna jer će na koncertu biti i Dragan Brajović Braja, inače autor mojih velikih pjesama kao što je LJUBAVNIK.

3. Prati vas glas velikog šarmera, pa što biste preporučili današnjim muškarcima kako osvojiti ženu?

Skoro svaku ženu uz malo truda je lako osvojiti, ali samo oni nježni, brižni i pažljivi muškarci mogu da zadrže voljeno biće. Ja sam muškarac koji je uvijek na ženskoj strani. Mislim da voljenom biću ne treba pričati o ljubavi nego joj na djelu pokazati šta je ljubav i koliko ti je stalo do nje.

4. Koliko se danas razlikuje život glazbene zvijezde od prije 30 godina? Koje su najveće promjene?

Danas živimo u eri interneta i teško je doživjeti iskrenu emociju kroz glazbu. Svi hoće da steknu ime preko noći i sve je manje živih instrumenata na snimcima. Ja se borim protiv toga i želim da u muzici uživam na pravi način, da se radujem svakome instrumentu dok slušam matricu tijekom snimanja pjesme. To je poseban doživljaj kad prenosite svoja osjećanja na one koji vas slušaju. Jedina prednost je ta što možete danas mnogo lakše prezentirati i promovirati svoj rad putem interneta. I moje pjesme su zajedno sa mnom došle u Hrvatsku tim putem.

5. Ne možemo ne primijetiti da i sa svojih 60 godina imate puno energije – nastupate, putujete po svijetu... Imate li neku svoju malu tajnu kako biti što efikasniji u svojem poslu?

Ja se samo trudim da budem racionalan i da svakome dam po malo sebe. Volim more i ribolov i svoje slobodno vrijeme provodim hemingvejski MOSTARAC I MORE.

Novosadska ženska glazbena senzacija The Frajle nikoga ne ostavljaju ravnodušnim - evo što su nam otkrile

6. Koji je najbolji savjet koji ste dobili tijekom svoje pjevačke karijere? I što biste savjetovali mladim glazbenicima?

Jedno vrjeme nisam silazio s TV ekrana. Prilikom jednog susreta s mojim starim prijateljem i kolegom Zvonkom Bogdanom, rekao mi je da prestanem s TV nastupima i hvala mu zbog toga. Od tada se jako rijetko pojavljujem na TV-u, a interes za mojim koncertima se utrostručio.

Mladi ljudi treba da znaju što žele da budu - umjetnici ili da se bave estradom. Težak je i jedan i drugi put, a ako netko nađe formulu za oba, onda će biti ispunjen za cio život. Ja sebe smatram sretnikom!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene