Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijsko-njemačko-francuski film “Pogrešna dostava”, Ritesha Batra, pobjednio je na 11. Zagreb Film Festivalu i osvojio četiri tisuće eura.


Zlatna kolica i tisuću eura u kategoriji kratkog igranog filma otišli su u ruke rumunjskog režisera Tudora Christiana Jurgiua za djelo “U akvariju”.

Vezani članci Margareta Ferek Petrić 60. rođendan najvažnijeg festivala – MBZ ove godine u četiri bloka – očekuje nas bogat i raznovrstan program Margareta Ferek Petrić Muzički biennale Zagreb ove godine slavi 60. rođendan, a održat će se od travnja do rujna!

Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je njemačko-belgijski film “Kapetan i njegov gusar”, Andyja Wolfa, koji je također osvojio Zlatna kolica i tisuću eura, dok je film “Ko da to nisi ti”, Ivana Sikavice, odnio deset tisuća kuna i Zlatna kolica za najbolji hrvatski film u programu Kockice.

>> Obiteljski izlazak: Tatjana i Goran Ivanišević zajedno na Zagreb film festivalu!

Posebno priznanje u dugometražnoj konkurenciji dodjeljeno je Neviju Marasoviću i njegovom filmu “Vis-a-Vis”.

Nakon ceremonije proglašenja pobjednika i dodjela nagrada koje je održano u Kinu Europa premijerno je prikazan film “Krugovi”, redatelja Srdana Golubovića, u kojem glavnu ulogu igra glumac Leon Lučev.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook