U nedjelju je proslavljen 10. susret klapa "Martinovo lito" u Korčuli.

Galerija


Vrhunskim klapskim koncertom u prepunoj dvorani Doma kulture u Korčuli proslavljen je u nedjelju, 19. studenoga, deseti susret klapa pod nazivom "Martinovo lito - Korčula 2017." u organizaciji Centra za kulturu Korčula i pod pokroviteljstvom Grada Korčule.

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR)
Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Foto: PR

Vezani članci Izaslanstvo Katara na Korčuli promovira Svjetsko prvenstvo 2022. (Foto: Dnevnik.hr) Doplovili brodom, dijelili poklone: Pogledajte kako je Katar na Korčuli promovirao Svjetsko nogometno prvenstvo Clay Harbor (Foto: Instagram) Popularni sportaš i neženja stigao na Korčulu te odmah skinuo majicu

Tradicionalni susret klapa u Korčuli u znak štovanja blagdana Sv. Martina okupio je ove godine osam klapa. Nastupile su mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, ženska klapa Kurjože iz Podstrane, muška klapa Porat iz Lumbarde, muška klapa Korda iz Lumbarde, muška klapa Kumapnji iz Blata, muška klapa Kuntenat iz Korčule, ženska klapa Moreška iz Korčule i kao gošće večeri ženska klapa Incanto iz Kotora.

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR)
Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Foto: PR

U ime pokrovitelja susret je otvorio korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris istaknuvši kako je deset godina susreta u Korčuli iznimno doprinijelo očuvanju klapske pjesme na otoku. Kraj koncerta obilježila je zajdnička tradicionalna pjesma Sv. Martinu a u znak zahvale za sudjelovanje voditeljima klapa uručene su kristalne plakete.