U nedjelju je proslavljen 10. susret klapa "Martinovo lito" u Korčuli.

Galerija


Vrhunskim klapskim koncertom u prepunoj dvorani Doma kulture u Korčuli proslavljen je u nedjelju, 19. studenoga, deseti susret klapa pod nazivom "Martinovo lito - Korčula 2017." u organizaciji Centra za kulturu Korčula i pod pokroviteljstvom Grada Korčule.

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR)
Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Foto: PR

Vezani članci Požar na Korčuli Vatrogasci se cijeli dan bore s požarom na Smokvici: "Molili smo ljude da ne pale na otvorenom prostoru" PR Susret klapa u Sisku

Tradicionalni susret klapa u Korčuli u znak štovanja blagdana Sv. Martina okupio je ove godine osam klapa. Nastupile su mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, ženska klapa Kurjože iz Podstrane, muška klapa Porat iz Lumbarde, muška klapa Korda iz Lumbarde, muška klapa Kumapnji iz Blata, muška klapa Kuntenat iz Korčule, ženska klapa Moreška iz Korčule i kao gošće večeri ženska klapa Incanto iz Kotora.

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR)
Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Foto: PR

U ime pokrovitelja susret je otvorio korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris istaknuvši kako je deset godina susreta u Korčuli iznimno doprinijelo očuvanju klapske pjesme na otoku. Kraj koncerta obilježila je zajdnička tradicionalna pjesma Sv. Martinu a u znak zahvale za sudjelovanje voditeljima klapa uručene su kristalne plakete.