Nova predstava

Želiš u kazalište? Dođi, sjedni i uživaj u predstavi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svoje čitatelje iznenadit ćemo super predstavom. Dajemo vam priliku da uživate u predstavi o kojoj će svi govoriti.

Iznenađenja svi vole pa smo baš zato pripremili jedno kulturno za svoje čitatelje. Postupak da odete na predstavu je vrlo jednostavan. Odete OVDJE na našu Showbuzz facebook stranicu i lajkajte ju, a potom nam u inbox pošaljete svoje podatke – ime, prezime, adresa i broj telefona. Mi ćemo vas obavijestiti jeste li sretnik ili sretnica koji će 24., 25., 27. ili 28. veljače uživati u predstavi 'Policija'. Svaki od navedenih dana iznenadit ćemo troje ljudi koji mogu sa sobom povesti još jednu osobu.

Pogledaj i ovo showbuzz teška situacija Novi problemi za Severinu: Dobila kaznenu prijavu, a i policija je svratila kod pjevačice

U Satiričkom kazalištu Kerempuh u tijeku su završne pripreme za najnoviju premijeru. Riječ je o predstavi "POLICIJA" Slawomira Mrožeka u režiji Mirana Kurspahića. Dramaturg predstave je Miran Kurspahić, scenografkinja Nina Mia Čikeš, kostimografkinja Katja Šunjić, autor glazbe je Nikša Marinović, oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar, a koreografkinja Lada Marinović.

U predstavi igraju Vilim Matula, Vedran Mlikota, Borko Perić, Anita Matić Delić, Velimir Čokljat, Damir Poljičak i Nikša Marinović. Premijera predstave održat će se 26. veljače 2016. u 20 sati, a prve pretpremijerne izvedbe najavljuju 24. i 25. veljače u 20 sati.

O PREDSTAVI

Kad neprijatelja nema - treba ga izmisliti. Na ovoj premisi počiva prva drama objavljena 1958. jednog od ponajboljih poljskih dramatičara svih vremena. Ova kratka i duhovito napisana drama odigrava se kroz tri čina i šest lica, a indirektno je usmjerena protiv svakog totalitarnog režima, naročito onog komunističkog, čiji su partijski funkcioneri, državnički aparat i svaka vrsta idolopoklonstva bili inspiracija mnogim stvaraocima, pa tako i Mrožeku. Motiv apsurda se u "Policiji" provlači kroz viziju mračne buduće ali verovatno i realne slike čovječanstva: koga će policija hapsiti ako su svi lojalni i odani vlasti, ako nitko ništa ne govori protiv nje? Jer, policija mora postojati. Policija od zatvorenika, zavjerenika i revolucionara živi i opstaje. Ukoliko zločina i zločinaca nema, gubi se svaki smisao represivnog aparata. Na kraju čitava farsa svodi se na to se svi međusobno pohapse, iz potpune ludosti, gluposti i prije svega nemoći.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene