Špancirfest 2015

Vinski grad na Špancirfestu u dvorištu palače Sermage

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jedna od novina na ovogodišnjem Špancirfestu bit će "Vinski grad", raj za ljubitelje vina koji će niknuti u prostranom i predivnom dvorištu barokne palače Sermage u najužoj gradskoj jezgri.

Na čak 600 četvornih metara površine u dvorištu jedne od najprepoznatljivijih varaždinskih palača, koja je dom Galeriji starih i novih majstora varaždinskog gradskog muzeja, na 10 dana će se smjestiti pravi mali gradić s drvenim i staklenim kućicama i terasama s udobnim jastucima gdje će posjetitelji moći kušati ili kupiti birana vina po promotivnim cijenama, opustiti se te uživati u tematskim degustacijama, koje će se održavati od prijepodneva do kasne večeri.

Pogledaj i ovo showbuzz U Varaždinu Intimna atmosfera: Vila Bedeković otvara svoja vrata za Špancirfest

Špancirfest 2015: Raznoliki program na Trgu Miljenka Stančića u Varaždinu

U projektu "Vinski grad" sudjeluje 20-tak odabranih vinarija iz svih hrvatskih vinskih regija; od Istre preko Zagorja do Slavonije i Dalmacije: Belje, Krauthaker, Udruga Kutjevačkih vinara, Freixenet, Belović, Dvanajščak-Kozol, Mežnarić, Bolfan, Stina vina, St Hills, Iločki podrumi, Mladina, Jeruzalem, Zlatne Gorice, Skaramuč te IQ malvazije i IQ terani. Svakog će dana Vinski grad biti različito tematski koncipiran, a izbornici degustacija biti će redom istaknuti sommelieri, enolozi, vinski i gastro novinari te slavni poznavatelji najboljih hrvatskih vina.

Petak, 21.08. biti će dan za mjehuriće, subota 22.08. pričat će se priča o aromama Bregovite Hrvatske, a u nedjelju 23.08. stižu graševina i ostale slavonske snaše. U ponedjeljak 24.08. slušat će se i kušati malvazije, u utorak 25.08. predstavljat će se „crna“ Dalmacija, a sutradan, 26.08. red je na zagorske brege. U četvrtak 27.08. gostuju slavonski crnjaci, a petak 28.08. donosi epski dvoboj – teran vs bordeax. Posljednji vikend Špancirfesta će se na programu Vinskog grada naći dvije posebne teme: u subotu 29.09. stiže pošip i ostale bijele sorte iz Dalmacije, a kao slatko za kraj će se se u nedjelju, 30.08. nuditi desertna i slatka vina.
 

 

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj stiže i na Špancirfest! U subotu i nedjelju, (22. i 23.08.) ne propustite...

Posted by Špancirfest on Wednesday, July 29, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene