Bogati sadržaj

Večeras na Vukovar film festivalu berlinski pobjednik 'Poza djeteta'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U kazališnom prostoru Hrvatskog doma svečano otvoren 7. rekordni Vukovar film festival- festival podunavskih zemalja.

Publiku Vukovar Film Festivala je pozdravio direktor festivala Igor Rakonić, rekavši da mu je izuzetno zadovoljstvo što je festival iz male revije od 7 filmova narastao na čak njih 87, na čak 7 lokacija. Ljubitelje filma pozdravili su i redatelj kratkog bugarskog filma Crtarija, Lyubomir Pechev te producent njemačkog nagrađivanog filma Ajme meni, Alexander Wadouh.

Nakon svečanog otvorenja u kasnu noć „orilo“ se u vukovarskom Radničkom domu, uz nabrijanu glazbu istarskih guštaroša Gustafa.

Pogledaj i ovo showbuzz Dođite i vi Francuski 'Brijači' za zagrijavanje prije Vukovar Film Festivala!

>> Svečano otvoren Vukovar Film festival!

Današnji dan 7. VFF-a počinje sa animiranom satirom Gnomeo i Juliet a nastavlja se zanimljivim naslovom Planet ocean, koji donosi izuzetne ekskluzivne snimke podmorja. Dokumentarna konkurencija raspoređena na lokacije Bauer i Ružičkina kuća nudi iznimne priče. Kiran je dječak koji silno želi krenuti u pravu školu koju mu drugačiji odgoj njegovih roditelja ne dozvoljava u sjajnom njemačkom kratkom dokumentarcu.

Zemlja piva je pak priča o tome kako jedan Amerikanac vidi puteve piva i pivske kulture u Njemačkoj a Mali ljudi velikog srca pričaju o patuljcima koji rade u zabavnom kineskom tematskom parku.

Večernje projekcije u Hrvatskom domu započinju srpskim film Torba, Marka Sopića, u kojem žena (Vesna Trivalić) slučajno nadje torbu punu novca.

Potom svoj novi film vukovarskoj publici predstavlja Filip Šovagović. Visoka modna napetost je priča o lokalnom moćniku koji se pokuša dočepati još moćnije pozicije. Glavni glumac Goran Navojec predstavit će film s redateljem Šovagovićem a Vukovar će doživjeti vlastitu visoku modnu napetost.

Za kraj u prostoru Ružičkine kuće stiže jedan od najočekivanijih filmova festivala - Poza djeteta, Rumunja Calina Petera Netzera, dobitnik berlinskog Zlatnog medvjeda, film o majci koja se ne libi igrati prljavo da spasi vlastita sina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene