"Sekvoje" su sjeme novog albuma, za koji vjerujemo da će proklijati i vinuti se do vaših srca, kaže Ivan Dečak.


Nakon dvije godine Vatra je objavila novu pjesmu kao najavni singl svog novog, desetog po redu albuma!
Singl "Sekvoje", čiji je autor Ivan Dečak, inspiriran je ljubavnim i međuljudskim odnosima, otuđenošću, ali i željom da se te iste otuđenosti riješimo.

Vezani članci Zapalio se kontejner u Zagrebu (Foto: Čitatelj) - 2 Zapalio se kontejner pun otpada u Novom Zagrebu, vatra se proširila i na automobil Kanader, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Tri kanadera i jedan airtractor gase požar kod Vranskog jezera

"Naš novi singl 'Sekvoje', kojim najavljujemo deseti album Vatre, upravo je pred vama! Kao i sa svakim novim albumom, i s ovim koji se upravo "kuha" pokušavamo stvoriti novi glazbeni planet, a opet ostati u svojoj Vatrenoj galaksiji. "Sekvoje" su sjeme novog albuma, za koji vjerujemo da će proklijati i vinuti se do vaših srca! Do tada javljajte kako vam se (ne) čini naš najnoviji uradak! Mi si držimo palčeve", kaže Dečak.

Glazbu i tekst potpisuje Ivan Dečak, a Vatra se ponovo zaigrala na novom terenu koji je dao posve novi zvuk pjesme kakav se može čuti i u aktualnoj svjetskoj produkciji. Za produkciju, miks i mastering zaslužnI su stalni suradnicI benda i dvojac iz Svadbasa, Jure Ferina i Pavle Miholjević.

Pjesma donosi i zanimljiv spot čiju režiju potpisuje Filip Filković Philatz s kojim je Vatra već ostvarila uspješnu suradnju. I ovog su puta uspjeli vizualno nadograditi pjesmu i zadržati osobni standard svojih dosadašnjih spotova.