Svjetska umjetnica

Ova glazbenica već trideset godina razvija blistavu karijeru s kojom se može pohvaliti malo koji umjetnik

Ute Lemper Ute Lemper Foto: PR

Nemoguće je pobrojati što je sve Ute Lemper napravila u kazalištu, na koncertnoj sceni, u filmu…

U petak 14.2. svjetska glazbena i glumačka senzacija – Ute Lemper stiže u Off ciklus Zagrebačke filharmonije i najavljuje nezaboravnu večer Rendezvous with Marlene koju jednostavno morate doživjeti!

A ako postoji jedna riječ koja bi tu istinski svjetsku umjetnicu mogla opisati, onda je to jednostavno – diva!

Nemoguće je pobrojati što je sve napravila u kazalištu, na koncertnoj sceni, u filmu… Poharala je i londonski West End i newyorški Broadway. Ostvarila je najveće uloge i gostovala na najvećim pozornicama svijeta. Nominirana je za američki Grammy, a osvojila je dvije najprestižnije nagrade koje je u kazalištu uopće moguće poželjeti – Oliviera u Londonu i Molièrea u Parizu.

Već trideset godina razvija blistavu karijeru s kojom se može pohvaliti malo koji umjetnik. I uz sve to majka je četvero djece!

Realizirala je i niz sjajnih autorskih projekata u čast Weillu, Edith Piaf, Nerudi, Piazzolli, Coelhu… Posljednji takav posvetila je velikoj filmskoj divi Marlene Dietrich s kojom je često uspoređuju, a upravo taj projekt u petak 14.2. predstavit će i u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije!

Upravo tim povodom divnu Ute Lemper odgovorila je na nekoliko pitanja.

Majka ste četvero djece, iznimno uspješni u svom poslu. Čini se ds imate razloga biti sretnom ženom. Kako se vi osjećate u svojoj koži?

Posadila sam mnogo sjemenki i sada se moram brinuti za njih :) Ponekad sam prezadovoljna svojim životom jer često samo moram trčati i služiti svima drugima. Često sam zadnja na listi. Izuzetno sam zahvalna što imam zdravu i divnu djecu i oni su ljubav mog života, ali i najveći izazov. Zaista je potrebno cijelo selo da se odgoji dijete i to ne možete sami. Stalno se moram prilagođavati i nadzirati ovo selo kako bi bila sigurna da ono raste zajedno s djetetom ili mladom odraslom osobom. Moram financijski pružiti svima tu neku sigurnost i stvoriti život mogućnosti i sjajnog obrazovanja kako bi djeca mogla uzeti svoj život u svoje ruke i izvući ono najbolje iz njega. Volim svoj posao, a pogotovo me veseli kada ostvarim svoje snove i krenem na kreativan put koji iz svakodnevnog života ne dopušta toliko avantura.

Bili ste nominirani za američku nagradu Grammy, osvojili ste mnoge prestižne pozornice i u Londonu i u Parizu. Da li ste oduvijek znali s čime se želite baviti u životu?

Velike nagrade i velika priznanja su lijepa ali nisu ulaznica za sreću. Zahvalna sam i uvijek ću ostati skromna. Kao što sam rekla najspektakularniji momenti u karijeri ne definiraju sreću, uvijek sam za one malo tiše i intimnije trenutke.

Kako vaša djeca gledaju na vašu karijeru da li su ponosni na svoju majku?

Da, jesu. Nadaju se da će i oni u svom životu naći posao koji će voljeli, baš kao što ja volim svoj.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene