Još malo pa počinje...

Uskoro nam stiže - Samoborski fašnik!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Samoborski fašnik je najveća turističko – zabavna manifestacija Grada Samobora koja po 187. put ulice i trgove pretvara u satirične prostore zabave i ludovanja.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Kako je bilo? Samoborska fašnička vlada osigurala azil u Zagrebu!

U organizaciji Grada Samobora, Turističke zajednice grada Samobora i Poduzetničkog centra Samobor pripremaju se brojni i raznovrsni programi u dva vikenda od petka, 1. veljače do tradicionalnog završetka na Pokladni utorak, 12. veljače 2013. godine.

Osim maskiranja i tradicionalnog ludovanja za fašnik, od druge polovice 19. stoljeća maskirani su javni ophodi na posebno uređenim alegorijskim kolima, uz satiričnu kritiku aktualnih tema, posebno iz politike.

Ove će se godine Fašnička Republika s politikom vratiti u Srednji vijek. Višestoljetna nepokolebljiva fašnička koalicija, podijelit će se u dva tabora - vladajuće, uz koje su Princ Fašnik i Sudec i oporbu, uz koju su stali Sraka i Fiškal. Zato će i fašničko uređenje grada zaživjeti političkom satirom i u novim tehnologijama.

Tradicionalno bogat i raznovrstan program, namijenjen svim uzrastima i različitim ukusima, i ove će godine biti smješten na nekoliko lokacija u gradu:
Glavni samoborski trg – Trg Fašničkih velikana je tradicionalno središnje mjesto svih događanja.
Šator iza kina s glazbenim programom koji će se odvijati do ranih jutarnjih sati.

Halternativa na novoj/staroj lokaciji – u šatoru na parkiralištu kod hotela Lavica s dnevnim dječjim sadržajima i alternativnim glazbenim programom u večernjim satima.
SRAKAfest odvija se na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske program za najmlađe uz ulične zabavljače i Srakinu likovnu radionicu.
Zabavni park - luna park iza kina za sve željne uzbuđenja
ETNOcest - Livadićeva ulica - Tabori 13 mjesnih odbora koji nastupaju na Fašniku s povorkama i alegorijskim kolima. Srakino klizalište – bivša vojarna nova je Fašnička lokacija.

DNEVnIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene