28. ožujka u kinu Europa

Ulica s imenom grada (Varšavska)

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom posljednje tri godine fotografkinja i dugogodišnja urednica magazina Banka Mara Bratoš u suradnji s glumcem Nikšom Kušeljem dokumentirala je preobrazbe Varšavske ulice u Zagrebu.

Slijedom značajnih i znakovitih promjena koje su u tom periodu zadesile Varšavsku ulicu, fotografije Mare Bratoš teže prije svega dokumentirati zatečeno stanje gradskog pejzaža koji je u posljednje tri godine bio predmetom velikog interesa javnosti.

Upravo su snažne intervencije u gradski prostor bile i glavnim okidačem za nastanak projekta, a nastali fotografski dnevnik svjedoči kako o očitom prekrajanju gradskog tkiva, tako i o nizu popratnih, naizgled sitnih promjena koje je ulica u međuvremenu doživjela.

Pod sloganom 'Misli što gledaš', preuzetim od kina Europe, posjetitelju je svjesno ostavljen prostor za vlastitu interpretaciju viđenog. Projekt, započet u vrijeme začetka radova, i dalje traje te izložba predstavlja presjek dosad dokumentiranih preobrazbi. Iako su danas promjene ulice manje vidljive neangažiranom oku, one nisu zbog toga manje bitne. 

Otvaranje izložbe je u četvrtak, 28. ožujka u 20h u kinu Europa

Pogledaj i ovo Nikša Kušelj - 4 ''Pravo je čudo što smo živi'' Nikša Kušelj prisjetio se ratnog razdoblja i traumatičnog iskustva: ''Najviše se sjetim prijatelja s kojima sam bio''

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene