Učiteljice (FOTO: PR)
Učiteljice (FOTO: PR)

Riječ je o predivnoj baladi kojom će se Učiteljice predstaviti na predstojećem festivalu u Požegi.


Tri atraktivne djevojke – Učiteljice – napravile su pravi bum na glazbenoj sceni. Priredilu se vam Šok i poručile Nema natrag, zapjevale Generale i onda zaplovile uz Dunav.

One su Učiteljice i uvijek su dobro došle diljem regije, jer zna se, gdje one stignu, nastaje Luda kuća, koju su sada, nakon tri i pol godine vrijednog rada, pretvorile u svoj prvi istoimeni album.

Album prvijenac s trinaest skladbi, od kojih su dvije potpuno nove pjesme, predstavile su prije nekoliko dana jednom od njih – Na prstima.

Riječ je o predivnoj baladi kojom će se Učiteljice predstaviti na predstojećem festivalu u Požegi, gdje će ujedno sutra, u petak 1. 9. u 19:30 sati na festivalskoj pozornici održati i promociju svog novog albuma Luda kuća.

"Ovaj album bio je jedna divna avantura za sve nas u timu. Kroz ovaj album smo odrastale i sazrele. Od dueta sa Stavrosom i Nedom Ukraden, preko megahita sa Severinom, preko Dunava i Lude kuće, pa do posljednjeg singla, dale smo sve od sebe da budemo na najvišem mogućem nivou", kazala je Silvia Ivić.

Učiteljice (FOTO: PR)

"Sretne smo što smo uspjele ostvariti želju da svaka pjesma na albumu ima svoj spot, a cijeli album zajedno do sada ima preko 140 milijuna pregleda na YouTubeu i po tome smo rekorderi u Hrvatskoj", kaže Matea Tisaj.

"Dosadašnje spotove snimale smo u Hrvatskoj, Grčkoj , Rumunjskoj, Srbiji, Crnoj Gori. Nadam se da će nas nove pjesme odvesti na još neka nova mjesta, koja ćemo predstaviti u svojim spotovima", rekla je Ana Vurcer.

Idejni začetnik benda, ali i autor glazbe i tekstova, svih pjesama koje se nalaze na albumu Dušan Bačić o suradnji sa Učiteljicama, ali i samom nastajanju albuma, rekao je: "Za mene je album Učiteljica bio jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj karijeri. Moram zahvaliti curama, jer bez njih mnoge od ovih pjesama ne bi ni nastale, kao i Bojanu Dragojeviću koji je dao srce u ovaj album. Povjerenje Učiteljica dalo nam je krila da se upustimo u različite žanrove i mogu slobodno reći da je ovo najraznovrsniji album na kojem sam radio. Kompletiran je vrhunskim videospotovima na koje smo svi ponosni. Album Luda kuća pun je pozitive i podsjeća me na dobra stara vremena."