Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o predivnoj baladi kojom će se Učiteljice predstaviti na predstojećem festivalu u Požegi.


Tri atraktivne djevojke – Učiteljice – napravile su pravi bum na glazbenoj sceni. Priredilu se vam Šok i poručile Nema natrag, zapjevale Generale i onda zaplovile uz Dunav.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) U osnovnoj školi u Požegi učiteljica istukla kolegicu: "Sankcionirat ćemo nedolično ponašanje..." Slika nije dostupna Cecilija ponovno oduševljava: Od mene očekujte neočekivano

One su Učiteljice i uvijek su dobro došle diljem regije, jer zna se, gdje one stignu, nastaje Luda kuća, koju su sada, nakon tri i pol godine vrijednog rada, pretvorile u svoj prvi istoimeni album.

Album prvijenac s trinaest skladbi, od kojih su dvije potpuno nove pjesme, predstavile su prije nekoliko dana jednom od njih – Na prstima.

Riječ je o predivnoj baladi kojom će se Učiteljice predstaviti na predstojećem festivalu u Požegi, gdje će ujedno sutra, u petak 1. 9. u 19:30 sati na festivalskoj pozornici održati i promociju svog novog albuma Luda kuća.

"Ovaj album bio je jedna divna avantura za sve nas u timu. Kroz ovaj album smo odrastale i sazrele. Od dueta sa Stavrosom i Nedom Ukraden, preko megahita sa Severinom, preko Dunava i Lude kuće, pa do posljednjeg singla, dale smo sve od sebe da budemo na najvišem mogućem nivou", kazala je Silvia Ivić.

"Sretne smo što smo uspjele ostvariti želju da svaka pjesma na albumu ima svoj spot, a cijeli album zajedno do sada ima preko 140 milijuna pregleda na YouTubeu i po tome smo rekorderi u Hrvatskoj", kaže Matea Tisaj.

"Dosadašnje spotove snimale smo u Hrvatskoj, Grčkoj , Rumunjskoj, Srbiji, Crnoj Gori. Nadam se da će nas nove pjesme odvesti na još neka nova mjesta, koja ćemo predstaviti u svojim spotovima", rekla je Ana Vurcer.

Idejni začetnik benda, ali i autor glazbe i tekstova, svih pjesama koje se nalaze na albumu Dušan Bačić o suradnji sa Učiteljicama, ali i samom nastajanju albuma, rekao je: "Za mene je album Učiteljica bio jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj karijeri. Moram zahvaliti curama, jer bez njih mnoge od ovih pjesama ne bi ni nastale, kao i Bojanu Dragojeviću koji je dao srce u ovaj album. Povjerenje Učiteljica dalo nam je krila da se upustimo u različite žanrove i mogu slobodno reći da je ovo najraznovrsniji album na kojem sam radio. Kompletiran je vrhunskim videospotovima na koje smo svi ponosni. Album Luda kuća pun je pozitive i podsjeća me na dobra stara vremena."