Tonči Huljić je singlom "Mare Luda", koji pobuđuje ekstremne emocije u svakom sklušatelju, najavio CD "Inamorana".

Galerija


Tonči Huljić predstavlja svoju novu pjesmu "Mare Luda". Potpuno novi zvuk dubokih emocija ujedno je i prvi najavni singl koji najavljuje CD naziva "Inamorana" što znači zaljubljena.

Vezani članci Bistranski veseljaki - 4 Hit "Fritula" koju izvodi Grašo dobio zagorsku obradu, a u tri minute je dobila zavidan broj pregleda Tonči Huljić i Marko Tolja - 1 Neobičan duet domaćih glazbenika u netipičnoj božićnoj pjesmi: ''Pjesma je ekscesna!"

"Radi se o 'neplaniranom' albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu", istaknuo je Huljć. 

Upravo su ekstremne emocije ono što i pjesma "Mare Luda" pobuđuje u svakom slušatelju. Rađena je u obliku dalmatinske šansone, a u prvi plan stavlja emociju uz minimalnu upotrebu instrumenata, tek klavir i violinski orkestar.

"Tekst je rađen na 'tvrdom splitskom velovaroškom' narječju koje je sastavljen talijanizama, frankofonije, te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika. Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva", objasnio je Tonči.

Iako je pjesma atipična za današnje standarde, Huljić je odlučio upravo za nju napraviti i spot, iz jednostavnog razloga ljepote same pjesme.

"Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u 'zapečku', a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album za par mjeseci kao i sve ono što slijedi u ovoj godini: to je prvo 'Misa Mediteràna' - ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17., 18. i 19. stoljeća, kada su bile uobičajene, a danas se rijetko rade", pojasnio je glazbenik. 

"Misa Mediteràna" bit će na latinskom jeziku, a specifična je po tome što je to "pop cross over misa" s puno mediteranskog obilježja. Ako sve bude prema planu ideja je da ima dva pretpremijerna prikazivanja na "Splitskom ljetu".

Krajem godine pak Tonči Huljić privest će kraju i dvostruki instrumentalni CD "Mediteràno". "Mare Luda" kao najavni singl cijele kreativno bogate godine koja slijedi, objedinjuje sve zajedničko ova tri projekta.