premijera spota

Tko su ti Apaši? Objavljen novi singl te album prvijenac šibenskih milenijalaca BluVinil

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Na albumu prvijencu benda BluVinil se nalazi 9 pjesama koje žanrovski pripadaju vintage rock i popu, a dostupan je u digitalnom izdanju.

BluVinil, jedan od bendova iz milenijalskog vala službeno je objavio svoj album prvijenac - ‘Apaši’. Uz album, čiju audio produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood Studija, objavljen je i istoimeni naslovni singl i videospot, za kojeg iz BluVinila kažu kako je ovo njihov najzabavniji i najbolji spot do sada, a nastao je pod redateljskom palicom Tomislava Dugandžića, jednog od najpoznatijih šibenskih talenata.

''Scenarij i priču osmislio je upravo Tomislav Dugandžić i savršeno pogodio naš retro identitet te atmosferu čitavog albuma. Glavni motivi koji se provlače kroz spot su magnum košulje, sintesajzeri, brkovi, retro trenirke i ulje u kosi - dovoljno da steknete dojam!” – poručuje Matej Nakić, kantautor, gitarist i vokal u bendu.

Na albumu se nalazi 9 pjesama koje žanrovski pripadaju vintage rock i popu, a dostupan je u digitalnom izdanju, a objavljen je nakon 6 predstavljenih singlova i 5 videospotova, među kojima se ponajviše izdvajaju zadnja izdanja 'Sigurna u nas', 'Moderna' i 'Komarac'.

''Iza nas je puno uspona i padova, usvojenih lekcija (poglavito na svojoj koži), mnogo odricanja i naposljetku napornog rada. Izgraditi zvučni i vizualni identitet nije baš lako, stoga posebne zahvale idu našoj izdavačkoj kući Dallas Records, koja je čitavo vrijeme vjerovala u nas i imala povjerenja u tu našu retro-rock priču. Ovakve se objave često pretvore u patetiku, ova se vjerojatno već pretvorila - stoga idemo do kraja. Nije to samo nosač zvuka. To smo mi, a Apaši su naš super duper novi album i novi singl, wohooo, slušajte nas pazite nas, jer znakovi su premalooo!" , poručuju iz BluVinila.

S jedne strane, duge instrumentalne dionice koje vuku podrijetlo iz sedamdesetih, a s druge melodijske linije s refrenima koji odmah ulaze u uho govore upravo tome u prilog. Takva je i skladba Apaši kojom jurišaju na top-ljestvice. Pjesma odražava juvenilnu prpošnost (stih 'Ovo će biti naša godina' otpjevan u 2020. vrlo je indikativan), ali istodobno i instrumentalističku stabilnost benda koji zna što hoće.

Album donosi razumljiva istraživanja i svakako otkriva potencijal koji bend ima. Apaši su vrsna najava albuma, no iza ekspresivnosti singla kriju se još mnoga iznenađenja u dugosvirajućem formatu.''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene