Tiani (FOTO: PR)
Tiani (FOTO: PR)

Zanimljivo je da Tiani jedna od rijetkih hrvatskih glazbenica koja je predstavljanje prvog singla doživjela, osim u hrvatskom radijskom eteru, i u engleskoj medijskoj blogosferi!


Tiani je sasvim novo lice na glazbenoj sceni. Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), ova 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju napokon je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.

Vezani članci Tiani (FOTO: PR) Preko Londona do Hrvatske: Veliki uspjeh lijepe Hrvatice!

Tiani svoju glazbu definira kao kombinaciju popa, soula i elektronike. U stihovima najčešće progovara o ljubavi, čežnji i neizvjesnosti u vezama, a u prvom singlu 'All of Me' opisuje emocionalnu emancipaciju i prihvaćanje stava koji ne poznaje strah.

Radi se o prvoj pjesmi u nizuod četiri singla koji istražuju tajne, neizrečene osjećaje te istovremeno osobni rast u ljubavnoj vezi.

Zanimljivo je da je Tiani jedna od rijetkih hrvatskih glazbenica koja je predstavljanje prvog singla doživjela, osim u hrvatskom radijskom eteru, i u engleskoj medijskoj blogosferi!

Naime, njezinu pjesmu „All of me“ predstavio je „A&R factory“ - londonski blog specijaliziran za predstavljanje i otkrivanje novih talenata, koji je proglašen Top10 u Engleskoj i Top100 u svijetu u području glazbe!

Tiani (FOTO: PR)
Tiani (FOTO: PR)

Ovaj blog ponajviše prate ljudi iz glazbene industrije, producenti, veliki i mali diskografi, publisheri te tvrtke za menadžment glazbenika, a dnevno dobiju više od 2000 pjesama uz molbu za predstavljanjem.

Tiani se našla u samo nekoliko odabranih čiju je pjesmu predstavio „A&R Factory“, i to uz riječi - zamislite miks Adele i Chvrches!

Uz A&R Factory, Tianinu novu pjesmu predstavio je i britanski NoFilter Magazine.

S obzirom da već niz godina živi na dvije adrese, Tiani piše na engleskom jeziku na kojem je i stekla diplomu iz songwritinga. Utjecaji Londona vide se i u produkciji, kao i u činjenici da su na 'All of Me' radili i njezini engleski kolege Kate Lomas i Guy Britton koji potpisuju uspješnice kao što su Ecstasy i This Kind of Life. Za samozatajnu Tiani glazbeni put tek počinje, a ako je sudeći po prvim koracima, čini se da će on biti više nego uspješan.