Tamara Obrovac Transhistria quartet
Tamara Obrovac Transhistria quartet Foto: PR

Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju.


Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su koncerti jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom.

Vezani članci Željka Veverec Rock&OFF tour kreće večeras: Publiku u Đakovu očekuju izvrsni bendovi, turneja će trajati nekoliko dana Dennis Cruz Svjetska zvijezda Dennis Cruz ove subote u Zagrebu, prava prilika za ples ususret BSH Islandu

Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam nagrada Porin, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora” u sklopu koje smo prije nekoliko tjedana u klubu Aquairus imali priliku gledati i Saru Renar kada je koncertno predstavila neobičan i sjajan novi album “Šuti i pjevaj”.

Prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun, pravo je mjesto za ljepotu uživanja u live nastupima brojnih glazbenika i svakako mjesto koje će ovo ljeto postati jedno od nezaobilaznih zagrebačkih koncertnih punkta, uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije koronavirusa.

Neda Ukraden u haljini s prorezom koju ni njezine kolegice ne nose tako često, a bome ni njoj nitko ne bi rekao da ima 70 godina!

Procurile Severinine fotografije stare 15 godina, pogledajte kako je izgledala s potpuno drugačijom frizurom i stilom