jedva čekaju

Magično glazbeno putovanje: Tamara Obrovac Transhistria quartet stiže 24. lipnja pred zagrebačku publiku

Tamara Obrovac Transhistria quartet Tamara Obrovac Transhistria quartet Foto: PR

Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju.

Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument. Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su koncerti jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom.

Pogledaj i ovo FiloSofia bogat program Proljetno izdanje JazzHR festivala na pozornicu Tvornice kulture donosi renomirana imena iz svijeta jazza

Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam nagrada Porin, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora” u sklopu koje smo prije nekoliko tjedana u klubu Aquairus imali priliku gledati i Saru Renar kada je koncertno predstavila neobičan i sjajan novi album “Šuti i pjevaj”.

Prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun, pravo je mjesto za ljepotu uživanja u live nastupima brojnih glazbenika i svakako mjesto koje će ovo ljeto postati jedno od nezaobilaznih zagrebačkih koncertnih punkta, uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije koronavirusa.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene