humanitarni koncert

Pokažite veliko srce i budite dio ovog spektakla: Najveći hitovi u dosad neviđenom izdanju

Svečanost harfi (FOTO: PR) Svečanost harfi (FOTO: PR) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Svečanost harfi (FOTO: PR) +0 Svečanost harfi (FOTO: PR) Galerija

U maloj koncertnoj dvorani Lisinski, 4 .3. 2018., održat će se deseti po redu humanitarni koncert hrvatskog orkestra harfi „Tisuću žica“.

Jedinstveni koncert na kojem nastupa orkestar s više od 25 harfista iz Hrvatske i regije, koji uz goste izvode poznate klasične i moderne skladbe. Koncerti orkestra harfi rijetki su u svijetu, a osim uživanja u zvucima harfe, Svečanost harfe nudi i mogućnost edukacije o ovom divnom glazbenom instrumentu. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta gospođa Marija Mlinar, najpoznatija hrvatska harfistica, umirovljena docentica na Muzičkoj akademiji, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerta upoznaje s harfom, njenim razvojem i dogodovštinama harfista.

Pogledaj i ovo Lorena Bućan i Đani Stipaničev za djecu Doma Maestral Splitska humanitarna glazbena priča: Zbog čega su naši glazbenici uvijek prvi kada treba pomoći?

Koncert harfi daje značajan kulturni doprinos našem gradu i cijeloj regiji. Repertoar hrvatskog orkestra harfi, koji se može slušati samo na koncertu „Svečanost harfi“ ide od dalmatinskih pjesama do jazz skladbi. Orkestar „1000 žica“ osnovala je Marija Mlinar 2008. godine.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, bolnici koja skrbi za više od 100 djece s višestrukim razvojnim teškoćama i kroničnim bolestima ili stanjima kojima je dug tijek liječenja. Za ispunjavanje tako teških zadaća, osoblju su potrebna dodatna znanja i vještine u pružanju primjerene podrške djeci sa složenim potrebama.

Svečanost harfi (FOTO: PR) Svečanost harfi (FOTO: PR)

Na tragu tih nastojanja i zadaća bolnice, prepoznata je potreba upoznavanja osoblja s dobrom praksom koja se provodi u sličnim ustanovama u susjednim zemljama. Iz tog razloga, deseti dobrotvorni koncert „Svečanost harfe“, prihodom od ulaznica želi omogućiti studijsko putovanje osoblju Bolnice.

Koncert „Svečanost harfe“ organizira Zonta klub Zagreb, član udruge Zonta International, svjetske organizacije s više od 33.000 članica u 67 zemalja svijeta, koja okuplja poslovne i profesionalno usmjerene žene koje zajednički rade na poboljšanju pravnog, političkog, ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog i profesionalnog statusa žena u društvu.

Organizirana su dva humanitarna koncerta u nedjelju, 4. ožujka 2018. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski; poslijepodnevni s početkom u 17:30 i večernji u 20:00 sati. Cijena ulaznice iznosi 75 kuna.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene