Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Špancirfest svake godine pronalazi kreativne načine kako oplemeniti i nadograditi sam sebe, ne samo u programskom smislu već i u otvaranju novih prostora za festivalske programe.


Špancirfest je smještanjem jedne glazbene pozornice u perivoj vile Bedeković napravio važan iskorak; nadrastao je usku povijesnu jezgru Varaždina, prekoračio je njezin obod i na neki način “osvojio” novi prostor kojim se uvelike mijenja način razmišljanja o položaju festivala i njegovoj povezanosti s Varaždinom.

Maksim Mrvica pred našim kamerama o skorašnjoj turneji Hrvatskom, novom albumu i privatnom životu

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija U ovoj županiji građani mogu krajem tjedna bez naručivanja primiti svoju dozu, objavljeno i koja cjepiva imaju Policija, ilustracija Detalji stravičnog ubojstva u Varaždinu: Iste večeri policija je razgovarala s profesorom, a u udruzi im nisu otvarali vrata pa su policajci otišli

Pozornica kod vile Bedeković preuzet će ulogu koju je prošle godine imala pozornica u dvorištu Županijske palače. Bit će to odredište za glazbene sladokusce s probranim izvođačima, koji su svoje nastupe prilagodili baš Špancirfestu i intimnoj atmosferi perivoja i kulise same Bedekovićke. Koncertni nastupi odvijati će se u dva vikenda, dok će dani tjedna biti namijenjeni teatru na otvorenome.

Kao i prošle godine, kapacitet gledališta pozornice kod vile Bedeković je ograničen te će se za koncerte naplaćivati ulaznice. Cijene ulaznica za sve koncerte iznose 79 kuna, osim za nastup Maksima Mrvice prvog dana festivala, za koji će ulaznica koštati 139 kuna. U prodaji će biti i povoljnije vikend ulaznice za 158 kn odnosno 6-dnevne ulaznice po redovnoj cijeni od 179 kn, a za one najbrže tu je i ograničeni broj od stotinjak 6-dnevnih ulaznica po posebnoj “early bird” cijeni od samo 100 kuna.

Maksim Mrvica, Rundek, Matija Dedić...

Program će, prvog dana festivala, 21. kolovoza, samostalnim nastupom otvoriti neponovljivi Maksim Mrvica. U subotu, 22. kolovoza svoj će eklektični i kozmopolitski zvuk donijeti legendarni Darko Rundek sa svojim Cargo Triom, a u nedjelju 23. kolovoza nastupa iznimno zanimljiva koncertna kombinacija miljenika varaždinske publike Massima s jazz virtuozom Matijom Dedićem.

Drugi vikend koncertnog programa kod Bedekovićke, u petak 28. kolovoza, otvorit će jedna od istinskih hrvatskih glazbenih diva - Josipa Lisac & Trio, a dan kasnije, u subotu 29. kolovoza nastupa virtuozni gitaristički duo sastavljen od legendarnog Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Program pozornice kod vile Bedeković će u nedjelju, 30. kolovoza zatvoriti fantastična Amira Medunjanin, koja nakon prošlogodišnjeg spektakla, nije mogla odoljeti vraćanju na Špancirfest.

 

Otkrivamo vam novu glazbenu pozornicu - perivoj predivne Vile Bedeković!Odredište je to za glazbene sladokusce s...

Posted by Špancirfest on Friday, July 10, 2015

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook