Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Varaždinski Špancirfest je u subotu živio pod stalnom prijetnjom kišnih oblaka. Prije podne su ih rastjerali ravensburški bubnjari te susret povijesnih postrojbi s kojima nije bilo šale. Ulični se program nastavio prema planu i programu, a od novih uličnih performera posebno smo zapazili fascinantne XL Insects.


Iako se koncert Špancirfest festivalskog orkestra premjestio iz Županijske palače u Glazbenu školu, svi su se nadali da će kiša prestati prije nego što započne večernji koncertni program. Tako je i izgledalo: kiša je stala, na Stančićev trg su se popeli Les Tambours du Bronx, a Siddharta je žestokom svirkom započela tzv. slovensku večer na Starome gradu. Ipak, na početku nastupa Laibacha, nešto iza 23 sata, nebo se potpuno otvorilo u pljusku biblijskih proporcija te je svirka, usprkos svim nastojanjima morala biti prekinuta iz sigurnosnih razloga.

VIDEO U Varaždinu je otvoren Špancirfest!

Vezani članci Slika nije dostupna Laibach stigao u Sjevernu Koreju - aranžman za koncert iznosi čak 1.650 eura! Slika nije dostupna Laibach je prvi strani band koji će nastupati u Sjevernoj Koreji i rasplesati Kim Jong-una

Ipak, organizator se pobrinuo da obožavatelji Laibacha ne ostanu uskraćeni. Koncert Laibacha održat će se u četvrtak 28. kolovoza na Stančićevom trgu. Jučerašnje ulaznice za Siddhartu/Laibach vrijede za jedan od ostalih koncerata na pozornici kod Starog grada.

S obzirom na brojne upite, podsjećamo da se, iz sigurnosnih razloga, kišobrani ne smiju unositi u koncertni prostor na Starome gradu. To je uobičajena praksa na svim većim koncertnim događanjima na otvorenom te molimo za razumijevanje.

Nakon močenja u gradu, mnogi su spas potražili na Arena pozornici uz Dravu gdje ih je slovenski DJ Beltek uspio osušiti, zagrijati i oznojiti od plesa.

U nedjelju nas čeka bogati program. Od novosti na ulicama ističemo Georga Viktora Emanuela ujutro na Trgu tradicijskih obrta te European Symbolic Orchestra na Korzu te Zug Masters i Carillon Vivente. VAŽNO: Umjesto Šegrta Hlapića će u Parku kreative igrati dječja predstava "Ronilac bisera".

U Županijskoj palači danas umjesto koncerta imamo sjajnu predstavu Međuigre 0-24 popularnom Zijaha A. Sokolovića, na Stančiću sviraju Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor, a na Stari grad na spektakularni koncert stižu 2Cellos te Urban&4.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook