Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da ide ukorak s modernim tehnološkim trendovima, Zagrebački festival dokazao je lansiravši posebnu aplikaciju za smartphone i tablet uređaje.


Tim se potezom jedan od najstarijih festivala popularne glazbe u regiji otvara prema novoj publici, pogotovo onoj koja glazbu konzumira digitalnim putem. Besplatna aplikacija dostupna je svim korisnicima Apple i Android operativnih sustava, a putem nje je moguće preslušati sve pjesme nadolazećeg, 62. Zagrebačkog festivala te glasati za svog favorita.

Boris Đurđević najavljuje nastup Colonije na Zagrebačkom festivalu - Stiže nova pjesma 'Crveni ruž'

Vezani članci Alfi Kabiljo Alfi Kabiljo je prvi dobitnik posebnog priznanja Zagrebačkog festivala, 60 godina od autorskog debija Marko Kutlić (Foto: Mario Draušnik) Pjevač Marko Kutlić ima povoda za slavlje, u istom danu je dobio dva važna priznanja u svojoj karijeri

Također, dostupne su i brojne festivalske aktualnosti, ali i zvučna arhiva prošlog, vrlo uspješnog 61. festivalskog izdanja. Korisnici će moći odabrati maksimalno tri favorita, a pobjednik „smartphone glasanja“ bit će objavljen nakon festivala, u ponedjeljak, 19. siječnja. Iz festivalske direkcije poručuju kako je ova mobilna aplikacija važan segment novog identiteta Zagrebačkog festivala koji se formira kao relevantna platforma za promociju novih radijskih singlova. To su prepoznali i brojni autori i izvođači s rekordnih 120 prijava na ovogodišnji festival!

Pjesme s ovogodišnjeg festivala već su se „uhvatile“ za radijski eter, a mnoge od njih svoje mjesto našle su i na HR TOP 40 nacionalnoj listi radijskih singlova. Dvadeset dvije nove skladbe svoju će koncertnu premijeru doživjeti na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala koja će se 16. siječnja održati u Hypo Event Centru. Publika u dvorani, ali i ona pred malim ekranima, uživat će u novim hitovima trenutno najpoznatijih domaćih izvođača: Adastra, Bang Bang, Belfast Food, Carla Belovari, Colonia, Damir Kedžo, Detour, duet Gorana Karana i Rajka Dujmića, Hari Rončević, Ivana Kindl, Keops,Leteći odred i Ulica kestena, Maja Blagdan, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Cvek, Neno Belan,Nikolina Tomljanović, Opća opasnost, Radio Luksemburg, Silente i Teška industrija.

 

Ulaznice za festival nalaze se u pretprodaji po cijeni od 50 kuna (70 kuna na dan koncerta) putem prodajnog sustava Eventim.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook