Sandi progovorio o inspiraciji za vlastite pjesme.


'Ovo ljeto bilo mi je produktivno. Dobio sam na autorskom samopouzdanju i shvatio da upravo moje vlastite pjesme još uvijek traju na koncertima. Razmišljao sam o čemu da pišem, a onda se sjetio neke stare ljubavi i jednostavno je došla inspiracija', kaže Sandi Cenov koji je u 'Glazbenom showu Dalibora Petka' na Narodnom radiju premijerno predstavio novu pjesmu 'Još jedna o njoj'.

Ivana Marić predstavila je svoju novu pjesmu kod Dalibora Petka.

Vezani članci Serijal Fakap - 1 Pogledajte najurnebesnije trenutke domaćih zvijezda na snimanju hit-emisije, dobro će vas nasmijati! Slika nije dostupna 'Na drugom vjenčanju mama je plakala od sreće, a na prvom od tuge'

'Stvarno mi se pjesma dogodila u momentu, morska idila je pogodovala inspiraciji i nisam htio ništa mijenjati na njoj', govori pjevač koji nije htio otkriti tko mu je poslužio za inspiraciju, već se ogradio stihovima citirajući grupu Haustor i njihovu pjesmu Šejn.

No zato je bio puno susretljiviji kod otkrivanja inspiracije za ranije hitove.

'Večeri s doručkom poslužio je jedan izlazak u Beogradu prije nekoliko godina, kada sam od jedne djevojke dobio papirić u ruke s brojem telefona. Rekla mi je: „Nazovi me da spojimo večeru s doručkom“, kaže Sandi te nastavlja

'Pjesma Zbog jedne Lane napisana je stvarno za jednu Lanu, ali dok sam ja snimao uletio joj je jedan moj dobar prijatelj, tako da je to bio pucanj u prazno', kaže Cenov.

Za 'Malenu' kaže da ju je posvetio ljubavi iz srednje škole, a Nebo je napisao u studiju.

'Snimao sam pjesmu i trebao je doći Drago Mlinarec u studio napisati tekst, međutim, nije se pojavio. Rekao sam ja ću i to je bio prvi tekst koji sam napisao, jako sam tada bio emotivan', kaže Sandi.

Njegova bivša supruga, Branka Bebić poslužila je kao inspiracija za nekoliko pjesama. 'Žena budi mi ti i Branka, to je sve bilo prilično javno i to se zna. Ali pjesma Kuhinja dogodila se u Parizu, kad sam malo pauzirao od karijere pišući pjesme. Pogledao sam svoju tadašnju suprugu i dogodili su se stihovi Tamo lijevo, tamo ti je kuhinja', kaže pjevač pravdajući se da je u tom trenutku bio jako gladan.

Spot za novu pjesmu 'Još jedna u njoj' sniman je na Gornjem Gradu, a Sandi sve više slobodnog vremena provodi u studiju završavajući pjesme za novi album, koji bi trebao izaći na proljeće.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook