U zagrebu

S nestrpljenjem očekujemo nove i stare hitove Marka Knopfera!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Još nas samo nekoliko mjeseci dijeli od nastupa legendarnog Mark Knopflera! Jedan od najpoznatijih svjetskih gitarista, „glas i gitara“ Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj promovira najnoviji album 'Privateering'.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Bryan Adams 13. prosinca Jedan od najuzbudljivijih glazbenika današnjice Bryan Adams uskoro u Zagrebu, očekuje nas pravi rock spektakl

Mark Knopfler se u svijetu proslavio kao 'glas i gitara' velikog rock sastava Dire Straits. Zajedno sa svojim bratom, Daveom, Pick Withersom i John Illsleyom 1977. godine osnovao je Dire Straits. Osim što je bio pjevač i gitarist benda, bio je glavni autor svih pjesama. Bend se razišao 1995. godine, ali iza sebe su ostavili popularne hitove poput Sultans of Swing, Brothers in Arms, So Far Away i mnoge druge. Nakon vrlo uspješne karijere s Dire Straitsima (s kojima je postigao najveću slavu), Knopfler se odlučio za samostalnu karijeru u kojoj najbolje može izraziti umjetnika u sebi.

'Kada odlazim na turneju osjećam se kao kapetan malog ratnog broda, a na turneji uživam u zajedništvu i druženju sa svojim bendom', rekao je Mark Knopfler.

>> Virtuoz na gitari, pčele kao hobi: 'Strast i ideja nas tjeraju naprijed'

U Hrvatskoj je Mark Knopfler održao koncert u Domu Sportova 2008. godine u sklopu turneje Kill to Get Crimson. Sudeći prema reakcijama fanova, Knopfler je jedan od rado viđenih i cijenjenih glazbenika. U sklopu nove europske turneje na kojoj će promovirati najnoviji album Privateering ponovo će posjetiti Zagreb. U Areni Zagreb, 5. svibnja ovo godine, Mark Knopfler će uz osmeročlani bend izvesti izabrane pjesme s albuma Privateering - zajedno uz ostale uspješnice iz solo karijere te velike Dire Straits hitove!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene