Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Dubrovniku se s nestrpljenjem očekuje koncert bubnjara grupe Deep Purple i jedinog originalnog člana banda, Iana Paicea


Ian Paice će 26. rujna na terasi Culture cluba Revelin, svirati s bandom probranih svjetskih glazbenika povodom 35. godišnjice smrti legendarnog bubnjara grupe Led Zeppelin, Johna Bonhama.

Još jedna potvrda da Culture club Revelin spada među najbolje svjetske klubove

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog terorizma prekinuti rock festival u Njemačkoj se nastavlja Slika nije dostupna Razotkriveni: Veliki hitovi kriju zastrašujuće poruke

Osim Paicea, na koncertu nazvanom “Celebrating John Bonham” nastupit će: pjevač grupe Nazareth, Carl Sentance, basist grupe Black Sabbath i Stinga, Laurence Cottle, gitarist Kaitner Z. Dick ( Jon Lord, Don Airey) i bubnjar Bernhard Weltz ( Jon Lord, Don Airey). Na repertoaru banda, okupljenog samo za dubrovački nastup, bit će hitovi Led Zeppelina kojima će se poznati glazbenici i publika prisjetiti Johna Bonhama kojeg je časopis ‘Rolling Stone’ , proglasio najboljim bubnjarom svih vremena.

‘Moram naglasiti da Dubrovnik dobiva svjetsku ekskluzivu. Naime, Ian Paice će prvi puta na službenom koncertu svirati Johna Bonhama. Zna se da su bili veliki prijatelji, ali i na neki način ljuti rivali, pa će svi rockeri vrlo brzo shvatiti o kakvom je rijetkom događaju riječ. Otkrit ću vam i da će u jednom trenutku Paice ostati sam na sceni kako bi odsvirao glasoviti Bonhamov solo u pjesmi ‘Moby Doci’. Bit će to vrhunac koncerta i sam ne znam kako ću to preživjeti. Osim toga, koncert je jedinstven jer su neke pjesme, kao npr. ‘Kashmir’, posebno prearanžirane za izvedbu s dva bubnjara. Mogu vam reći da se, bez obzira na ogromno iskustvo koje imaju, svi glazbenici jako vesele koncertu u Dubrovniku, svaki dan smo u kontaktu i raspituju se o pojedinostima’, kaže gitarist, Dubrovčanin Kaitner Z. Doka, koji već godinama svira sa svjetskim veličinama.

Zadnja vijest je da će kao klavijaturist na koncertu 26. rujna svirati Gary Baldwin, jedan od deset najbolji klavijaturista na svijetu, koji, između ostalog, redovito svira s Ron Woodom i njegovim bandom.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook