Putokazi
Putokazi Foto: Saša Ostojić

Legendarni riječki "Putokazi" ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom "Meandri".


Nakon inspirativnog singla "Imam nekog koga nemam", Putokazi nam donose treći singl s novog albuma "Meandri". Riječ je o novom čitanju skladbe "TanTanatos“ s prepoznatljivim simfo pasažima glazbenika Filipa Franka koji će vas osvojiti inovativnim zvukom i kolažom atmosfera koje se skladno prelijevaju iz jedne u drugu.

Vezani članci Mirna Škrgatić Pjevačica Mirna Škrgatić novim singlom nastalim u vrijeme lockdowna poručuje – „Idemo van“ The Black Room Domaći bend predstavlja zanimljiv singl "smješten" u fiktivnom Motelu Monaco koji prati njihovu soničnu priču

Pjesma se predstavlja javnosti i video remiksom autorice Gee Rajić: "Simboličke elemente pjesme koji se kao arhetipi provlače kroz sve mitove i religije “isklesali” smo u vizualnu strukturu videa. Voda kao simbol tijeka života na čijoj se površini reflektiraju nematerijalne slike. Pećina kao simbol ulaska u podzemni svijet, prelaska iz jednog života u drugi, te ples koji predstavlja sam život. Element koji uvodi barijeru između života i smrti transformirali smo kroz staklenu površinu, ukazujući na nejasnu sliku smrti čija nedokučiva prisutnost stvara vječna pitanja, nadu i vjeru. Vizualno smo dematerijalizirali čvrsti pojavni svijet pretapanjem jedne slike u drugu. Tim činom smo se odvojili od linearnog vremena i iskrojili novo iskustvo percepcije vremena kao simultanog. Snimali smo na lokacijama u unutrašnjosti Istre, kraj Buzeta, na Lindaru, Pazinskom potoku te u Crkvi sv. Marije na Škriljinah kraj Berama."

Autorica teksta, glazbe i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu "Meandri" kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju se Zoran Majstorović i Iztok Turk. Vokali u pjesmi su Jasmina Sokoli, Antonia Svetina, Helena Živković, Magda Martedić Šimac, Dolores Marinić, Vedrana Lisica Pavlović, Mia Doričić, Branka Matić Dereta, Tea Mirth i Miranda Đaković.

Legendarni riječki "Putokazi" ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom "Meandri". Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača, Putokazi hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuvaju ono na što se danas rijetko nailazi - predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

Koncertno predstavljanje albuma „Meandri“ održati će se na Brijunima, 14. kolovoza, u vrtu Etnografskog muzeja na Velom Brijunu, unutar sezone Kazališta Ulysses 2020 gdje će publika uživo moći iskusiti i uživati u punini umjetničkog izričaja Putokaza.

Preminuo Rajko Dujmić: Jedan od najboljih hrvatskih skladatelja izgubio je bitku za život nakon teške nesreće