Midsummer Scene

Proslava Shakespeareova rođendana: San ljetne noći doživite u Dubrovniku!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dubrovnik posljednjih dana živi i u duhu hrvatsko – engleskog kazališnog spektakla San ljetne noći.

Nakon više od 20 godina Dubrovnik je ovog mjeseca domaćin jedinstvenom kazališnom festivalu 'Midsummer Scene' koji ga stavlja na kartu prestižnih svjetskih destinacija koje su se priključile proslavi 450 godina od Shakespearovog rođenja. Kazališna predstava 'San ljetne noći' na tvrđavi Lovrijenac zasigurno će biti jedno od najljepših uprizorenja jedne od najpoznatijih svjetskih komedija.

Pogledaj i ovo showbuzz U Dubrovniku Csilla i Filip u Shakespearovoj komediji 'San ljetne noći'

Hrvatsko – engleski cast u glumačkoj i producentskoj ulozi predvodi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe, dok u predstavi također igra i engleski glumac Dominik Golding poznat i po ulozi u hit tv serijalu 'Downton Abbey'.

Počeo je 18. Međunarodni ulični festival Cest is d′ best

'Igrati Sheakespearea na engleskom u najljepšem hrvatskom gradu za mene je posebno uzbuđenje. Posljednjih dana u Londonu smo u intenzivnim probama, a s nestrpljenjem očekujemo premijeru. Engleski kolege znaju puno o Dubrovniku a prenijeli smo im dojmove o najljepšoj pozornici svijeta, dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac', izjavio je Filip Krenus uoči dolaska u Dubrovnik.

Shakespearovo djelo 'San ljetne noći' izvodit će se od 21. do 28. lipnja 2014. godine, na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac i to na izvornom engleskom jeziku.

'Dubrovnik novim festivalom Misdummer Scene dobiva jednu novu kulturnu ponudu u razdoblju prije glavne turističke sezone. Interes za ovu kazališnu predstavu je izrazito velik, ulaznice se prodaju online na web stranici festivala www.midsummer-scene.com, kao i u gotovo svim hotelskim kućama i agencijama u Dubrovniku koji su s oduševljenjem podržali ovaj novi festival. Grad Dubrovnik prepoznao je i priključio se obilježavanju ove velike obljetnice, a vjerujemo kako će upravo dubrovačka izvedba biti jedna od najposebnijih u svijetu, zbog fantastičnog ambijenta tvrđave Lovrijenac', izjavile su organizatorice festivala Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene