Klapa Sv. Juraj HRM
Klapa Sv. Juraj HRM Foto: PR

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice snimila je spot za pjesmu "Mila zemljo naša" u povodu ovogodišnjeg obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja .


"Pjesma je posvećena svim hrvatskim žrtvama, posebno žrtvi hrvatskih branitelja", rekao je zapovjednik klape Marko Bralić i dodao:

Vezani članci Slika nije dostupna Čuli ste je tisuću puta, ali ovo je nova verzija ''Moje domovine'' i sjajna je Slika nije dostupna Humanitarni koncert koji vrijedi poslušati

Pjesma je napisana sada već daleke 1975. godine ususret velikom nacionalnom euharistijskom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnice smrti velike hrvatske kraljice Jelene koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Njen autor, maestro don Šime Marović, nakon što je vidio naš nastup u Vukovaru predložio je da pripremimo ovu pjesmu i donesemo je u klapskoj obradi.

Tekst pjesme je napisao Ante Škobalj, glazbu i vokalni aranžman Šime Marović, a orkestraciju Mario Božić.

Spot je snimljen na spomen-obilježju poginulih hrvatskih branitelja Kaštela i kaštelanske Zagore na Malačkoj iznad Kaštela, a njegovu režiju potpisuje Marko Vrdoljak.

"Svojom tematikom, melodioznošću i izvrsnom orkestracijom, pjesma je na poseban način dojmila naše branitelje i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja zbog čega smo došli na ideju da pjesma dobije i svoj spot, snimljen upravo na spomen obilježju hrvatskih branitelja i upotpunjen kadrovima filma General" - izjavio je Marko Bralić, zapovjednik klape.