Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Špancirfest je u posljednji vikend ušao u plesnim cipelama!


Predivni, sunčani, sretni petak bio je upravo onakav kakav priželjkujemo da bude svaki dan Festivala dobrih emocija. Varaždinske ulice su na suncu još ljepše, a špancireri, izvođači, izlagači, glazbenici i organizatori su dobre volje.

Tour de Žur Interview: Debbie Harry i Blondie 15 godina nakon

Vezani članci Slika nije dostupna Špancirfest otvaraju najbolji varaždinski bendovi 90-tih Slika nije dostupna Osvojite smještaj, hranu i ulaznice za Špancirfest - Imamo dobitnike!

Nakon bogatog popodnevnog uličnog programa, brojni su posjetitelji, svaki prema svom ukusu, jedva čekali koncertni program. U Županijskoj palači nastupila je neponovljiva Tamara Obrovac sa svojim Transistria Ensembleom i još jednom potvrdila da je ime svjetskog sjaja. Na Stančiću su nastupali Darkwood dub, a rijeka ljudi se nakon njihovog koncerta slila prema Starome gradu gdje su zasvirali legendarni Londončani Stereo MC's uspostavivši toplu međuigru s publikom. Koncertni i plesni vrhunac večeri bio je koncert Djaikovskog, kojeg se već može smatrati domaćim dečkom, a koji je do kraja raspametio sve željne plesa. Nakon koncertnih uzbuđenja, mnogima plesa još ni izdaleka nije bilo dosta pa su pohodili Arena pozornicu uz Dravu gdje su nastupali Chew the Fat! Crotaia te Yesh s Diyalom.

Subota će također biti topla, sučnana i prepuna sadržaja. Imamo brojne nove ulične programe. Uz sjajne LED Drummers, stižu Camillocromo, Yelling Kitchenprince i drugi. Na Korzu će se zbiti Revija mažoret timova, a tu su brojni novi ulični glazbenici. Radionice Parka kreative su se zažarile, a za klince će tamo danas igrati predstave (s pripadajućim radionicama): "Alles" (ujutro) i "Rođenje" (popodne).

Navečer u Županijskoj dvorani svira posebno okupljeni varaždinski Špancirfest festivalski orkestar, koji je već postao prava atrakcija, na Stančiću će biti ludo jer dolaze Lačni Franz, štp je uvijek veliki događaj, a sve željne žestokog zvuka upućujemo na pankersku večer na Starome gradu gdje sviraju Brkovi, Punčke i Kawasaki 3P.

Finalnu večer Arena pozornice zapalit će Gramophondzie.

Sutra je nedjelja, a to znači posljednji dan Špancirfesta, koji će biti prepun programa, a veliko koncertno finale priredit će nam dubrovački Silente i "hrvatski Stonesi" - Parni valjak.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook