9 novih pjesama

Porto Morto uoči Tvornice: Spremamo show, bit će i gostiju!

Porto Morto (Foto: Promo) Porto Morto (Foto: Promo) Promo 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Porto Morto (Foto: Promo) +0 Porto Morto (Foto: Promo) Galerija

Porto Morto je bend koji se upoznao preko upletenosti u jeboTon kolektiv 2011. godine i od tad do sad formira se radom u Gradu Zagrebu.

Grupa Porto Morto se nakon odličnih koncerata diljem Hrvatske i regije vraća u zagrebačku Tvornicu kulture 26. travnja ove godine!

Pogledaj i ovo Porto Morto treći album Hvaljeni Porto Morto objavili dugoočekivano izdanje, udobno se smjestite - stigao je "Portopop"!

Porto Morto je bend koji se upoznao preko upletenosti u jeboTon kolektiv 2011. godine i od tad do sad formira se radom u Gradu Zagrebu. U periodu od 2011. do 2016. godine Porto Morto svirali su velik broj koncerata u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Beogradu, Pančevu, na glazbenim festivalima i samostalnim klupskim svirkama.

Krajem 2016. godine bend je objavio svoj debitantski album, koji je vrlo dobro prihvaćen od strane publike i kritike, a objavili su i drugi studijski album. Više o svemu otkrili su nam u intervjuu.

- Objavili ste nasljednika debi albuma. Koliko ste snimali i što sve možemo čuti na albumu?

Na "Portofonu" možete čuti 9 friških Porto Morto pjesama. Nakon izbacivanja prvog albuma bili smo fokusirani na svirke, a pocetkom 2018-e smo počeli slagat novi materijal. Snimali smo u svojim kućnim studijima, a mix smo nakon toga radili u Kramasonik studiju zajedno sa Hrvojem Nikšićem.

- Najavili ste već prvim singlom "zaokret" u zvuku, što se promijenilo u odnosu na ranije?

Na svakom koraku učimo i isprobavamo i to rezultira stalnim gibanjem u našem zvuku.

- Posljednjih nekoliko mjeseci svirali ste diljem Hrvatske, koji koncert vam je bio najdraži i zašto?

Teško izdvojit najdraži. Možemo spomenut zadnja dva koncerta Beograd u Kvaki 22 i Novi Sad u Dom b612, gdje smo se morali prilagoditi gerilskim uvjetima ozvučenja i svirat 100% iz trbuha 0% iz glave da bi preživjeli, i mislimo da smo to uradili baš kak spada.

- Što mislite o trenutačnoj situaciji na domaćoj sceni, što sve možemo očekivati?

Ima puno zanimljivih novih bendova i izvođača, postoji entuzijazam oko svježe mjuze, žanrovi se mješaju, trap je poharao srednje škole, puno etabliranih bendova je lupilo u plafon i teško komuniciraju sa mlađom publikom, vrijeme se kotrlja svugdje pa tako i na muzičkoj sceni, i nas baš zanima kud će se otkotrljat u sljedećih par godina.

- Uskoro svirate u Tvornici kulture, što spremate za koncert? Hoćete li imati goste?

Sprema se šou. Bit će i gostiju !

- Što nakon Tvornice?

Idemo promovirat Portofon po regionu, radit na videobrojevima i planiramo uskoro snimiti "Portofon" live session.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene