Porcijunkulovo (Foto: PR)
Porcijunkulovo (Foto: PR)

Vrhunski izvođači, bogat i raznovrstan program jamče da će ovogodišnje Porcijunkulovo bit najbolje dosad.


Vrhunski izvođači, bogat i raznovrstan program jamče da će ovogodišnje Porcijunkulovo bit najbolje dosad.

Poznata manifestacija će trajati šest dana, od 29. srpnja do 3. kolovoza 2016. godine, a koncerti koji će se održati na glavnoj pozornici na Trgu Republike nude poznata imena, renomirane estradne izvođače: Parni Valjak, Jelenu Rozgu, klapu Kambi, Mladena Grdovića, Bajagu i klapu Kampanel.
Ove je godine interes za sudjelovanje na Porcijunkulovu izuzetan, te su mjesec dana ranije imali prijavljenih 250 izlagača, a razvili su i posebne mobilne aplikacije pomoću kojih će posjetitelji moći vidjeti što se u pojedinom trenutku na nekoj od pozornica događa.

Ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i još mnogo toga. Posebna se pažnja posvećuje najmlađima, te će se tako održavati kreativne radionice za djecu vezane uz mnoge prigodne teme.

Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još više.

Ispred Zgrade sindikata biti će postavljeno starinsko međimursko dvorišće i mini fontana koja će zasigurno nekima od poslužiti i kao pravo malo osvježenje i spas od visokih temperatura.
Naravno, kišobrani će ponovno biti postavljeni iznad glavne čakovečke ulice, a Ulica kišobrana postala je svojevrsni znak prepoznatljivosti i lijepa tradicija ove manifestacije.