Zaslužena priznanja

Dodijeljene nagrade Počasna srca Sarajeva 2018.

Nijaz Hastor (Foto: PR) Nijaz Hastor (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Nuri Bilge Ceylan (Foto: PR) +0 Nijaz Hastor (Foto: PR) Galerija

Dobitnici nagrade Počasna Srca Sarajeva 2018. su Nuriju Bilge Ceylan i Nijaz Hastor.

Turski redatelj Nuri Bilge Ceylan jedan je od najcjenjenijih filmskih autora današnjice. Nagrada je Ceylanu dodijeljena u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i podršku Sarajevo Film Festivalu. Nuri je i počasni gost programa Posvećeno 24. Sarajevo Film Festivala.

Pogledaj i ovo Petra Kurtela ma vidi ti nje! Naša glumica u seksi kombinezonu otkrila brutalne mišiće, a tek kad se okrenula imalo se što vidjeti!

Ceylan, inače diplomirani inženjer elektrotehnike čija je prva ljubav bila fotografija, izuzetan je umjetnik i pokretačka snaga globalne produkcije art-house filma. Filmski kritičari opisuju ga kao autora originalnog kinematografskog stila zasnovanog na iznimno emotivnim filmovima jedinstvene atmosfere koji propituju tradicionalne vrijednosti i obiteljske odnose, istražuju ljudsku dušu i obrađuju egzistencijalne teme poput pitanja života i smrti.

Dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva 24. Sarajevo Film Festivala je i Nijaz Hastor, vlasnik i osnivač ASA Prevent grupacije te osnivač Fondacije Hastor. Nijaz je nagradu dobio u znak priznanja za kontinuiranu podršku razvoju Sarajevo Film Festivala te za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u Jugoistočnoj Europi.

Nijaz Hastor jedan je od najuspješnijih poduzetnika u Europi, osnivač i vlasnik grupacije ASA Prevent, koja posluje u 12 država svijeta i zapošljava 14.000 zaposlenika. Skromnost, pravičnost i dostojanstvo vrline su koje krase tog poduzetnika, vizionara i istinskog filantropa. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene