"Ljubav jedne žene" naziv je najnovije izložbe cijenjene hrvatska fotografkinje Mare Bratoš.

Galerija


Nakon izložbe u zagrebačkoj Galeriji Greta i sudjelovanja na velikoj izložbi "11 HT nagrada" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, izložba Mare Bratoš „Ljubav i život žene“ svečano je otvorena u Galeriji Otok - Art radionica u Dubrovniku.

Vezani članci Plakat u Trstu (Foto: Dnevnik.hr) Na stotu godišnjicu osvajanja Rijeke Trst diže spomenik ocu talijanskog fašizma. Trebaju li reagirati Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova? Jelena Perić i Igor Bubnjić (Foto: Instagram) Hrvatska Kim Kardashian objavila prvu fotografiju trbuščića kojeg nježno ljubi tata, bivši Vatreni

Mara Bratoš od samih početaka svog umjetničkog stvaranja predstavlja se u ciklusima, izlažući obnažene autobiografske portrete, integrirajući i sintetizirajući duhovni, psihološki i fizički aspekt samoostvarenja. Ti njezini radovi introspektivna su vizualizacija pojedinih životnih faza i psihičkih stanja.

Mara Bratoš (Foto: PR)
Mara Bratoš (Foto: PR)

Mara Bratoš ovim najnovijim ciklusom, u kojem je sukcesivno bilježila faze svoje trudnoće, pokazuje novu svijest o ženskoj ljepoti koja se mijenja, ali ne blijedi, u različitim fazama života. Dakle, ono što je do jučer bilo skriveno danas se može dijeliti i revidirati u svojoj autentičnoj konotaciji. Čudo životnog stvaranja i privilegija žene da bude glavnim instrumentom prepoznaju dostojanstvo i šarm jedne od najljepših slika koje priroda može stvoriti.

Izložba je otvorena do 13. srpnja.