Tomislav Bralić i klapa Intrade svojim spotovima promoviraju ljepote Lijepe Naše pa je tako i novi spot snimljen na ugljanskoj tvrđavi iz 13. st.

Galerija Tomislav Bralić i klapa Intrade - 4 Tomislav Bralić i klapa Intrade - 3 Tomislav Bralić i klapa Intrade - 2 +0 Tomislav Bralić i klapa Intrade - 1

U svojim spotovima Tomislav Bralić i klapa Intrade često predstavljaju neotkrivene lokalitete, prave bisere dalmatinske kulturne baštine. Tako su do sada snimali kod crkve Duha Svetoga u Posedarju - "Ne mogu te prestat jubit", u Perivoju kraljice Jelene Madijevke u Zadru - "Bilo je i vrime", na Večkoj kuli - "Ne mogu jubav krit", na svjetioniku Villa Lanterna na Viru - "Ostajem tu", na virskoj Crvenoj plaži - "Riči lažljive", i brojnima drugim poznatim i manje poznatim lokacijama.

Vezani članci Tomislav Bralić - 1 Tomislav Bralić ispričao kako održava glazbenu kondiciju, a i što će sve otkriti knjiga o 35 godina postojanja Klape Intrade Tomislav Bralić - 2 Oni nisu stali unatoč svemu, a poznati glazbenik otkriva što ga raduje u božićno vrijeme

O njima kao promotorima hrvatskog turizma govori i prestižna međunarodna turistička nagrada "POVELJA F.E.S.T. 2017." koju su dobili prije tri godine. Radi se o nagradi za koju je Izvršni direktorij manifestacije i središnji Odbor F.E.S.T. (Europska federacija turističkih novinara), sa sjedištem u Rimu, odabrao Tomislava Bralića i klapu Intrade kao dobitnike. Tom nagradom Tomislav i klapa su ušli u međunarodni Klub zaslužnih za razvoj turizma.

Proteklih su dana "skočili" do Ugljana i na stoljetnoj tvrđavi snimili spot za novu pjesmu "Ugrij mi dušu" koju potpisuju Jure Stanić, Željka Galić i Igor Ivanović. A kako je bilo na Ugljanu i kako doživljava pjesmu otkrio nam je Tomislav Bralić:

"Spot za pismu 'Ugrij mi dušu' snimili smo u Lamjani, ispod mjesta Kali na otoku Ugljanu. Ovo je jedna ljubavna balada za koju je glazbu napisao Jure Stanić na tekst Željke Galić. Aranžman je napravija Igor Ivanović, a još jedan Igor, Igor Goić iz Zadra, naš prijatelj, snimio je spot. S njim već surađujemo dugo godina, a s Jurom i Željkom po prvi put. Zahvaljujem im što su nam dali lipu pismu, ja se nadam da je ovo još jedna u nizu lipih ljubavnih balada koje san otpiva zajedno s klapom Intrade. Nadam se da ćete svi biti zadovoljni, da ćete uživati u kadrovima spota i u zvucima nove pisme 'Ugrij mi dušu'".

Tvrđava sv. Mihovil nastala je još u mletačko doba u 13. st. Iako u ruševnom stanju, danas je omiljeno izletište otoka Ugljana s kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad Zadar sa zaleđem te na više od 200 otoka zadarskog arhipelaga i Nacionalni park Kornati. Redatelj Igor Goić opisao nam je kako je stvoren spot:

"Tvrđava se nalazi na istoimenom brdu (265m) iznad mjesta Preka. Glumica u spotu šeće s lampjunom u rukama po tvrđavi i s visokih zidova na vrhu brda gleda horizont oko sebe. U spotu se pojavljuje i olupina broda Lipi škoju u škveru Lamjana. Radi se o staroj drvenoj jahti koja je bila pod morem dovoljno dugo da se s unutrašnje strane po zidovima nakupilo tragova potopa. Glavni hol u brodu je pun raznih drva i dijelova broda koji su otpali prilikom vađenja iz mora, a tu smo poziciju iskoristili kao glavnu za izvođački set, uz brodske skale koje vode sve do ispod palube. U unutrašnjosti broda poigrali smo se sa svjetlošću kako bismo pojasnili uloge i priču, koja se odvija kroz 'beauty' i 'art' kadrove. Za razliku od dosadašnjih spotova, u ovom smo se spotu posvetili lokacijama, dizajnu seta, svjetlima i performansu pa vjerujem da će gledatelji uživati."

Spot je prožet reprezentativnim artističkim kadrovima koji će zasigurno stvoriti zanimanje kako domaće, tako i strane publike.

Tomislav Bralić i klapa Intrade poznati su kao promotori povijesnih ljepota i objekata dalmatinskoga kraja. Ovim spotom nastavljaju svoj niz i publiku upoznaju s manje poznatih jadranskim znamenitostima. Svojom karizmom i prepoznatljivošću nezaobilazni su u predstavljanju Zadra, Dalmacije i Hrvatske, a na svim koncertima, osobito onima u inozemstvu, redovito pozivaju publiku da dođe u Hrvatsku.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju