Uredništvo Zagrebačkog festivala odabralo je 21 novu pjesmu koje će se predstaviti na nadolazećem, 67. izdanju festivala koji će se održati 24. siječnja 2020. godine.

Galerija


Uz umjetničkog ravnatelja, Nenu Belana, uredništvo Festivala činili su radijski urednici Robert Urlić i Robert Turkalj, autor i producent Branimir Mihaljević, iskusni glazbenik i klavijaturist Parnog Valjka Bero Blažević, te voditelj komunikacija Hrvatskog društva skladatelja, Milan Majerović-Stilinović.

Vezani članci Slika nije dostupna ODNIJELI POBJEDU Duet Kedže i Zsa Zse rasturio na 64. Zagrebačkom festivalu Slika nije dostupna IZGUBILA ŽIVCE Tereza Kesovija urlala na Zagrebfestu ''Kako vas nije sram?''

Na 67. Zagrebačkom festivalu nastupit će:

Alka Vuica – Kuća iz žurnala (Alka Vuica, Zoran Serbedzija / Alka Vuica)
Ana Opačak – Susret (Arijana Kunštek / Arijana Kunštek, Ines Prajo)
Bang Bang – Sebi dovoljni (Hrvoje Prskalo / Hrvoje Prskalo)
Elis Lovrić – Vidim da si tu (Elis Lovrić / Elis Lovrić)
Hari Rončević – Ja noćas odlazim za njom (Hari Rončević / Hari Rončević)
Ida Prester – Minuta (Ida Prester / Ida Prester)
Leteći Odred – Hajde reci mi (Denis Dumančić / Denis Dumančić)
Lorena – Tihi ocean (Ivan Huljić / Ivan Huljić, Vjekoslava Huljić)
Maja Posavec – Daleko, iza nas (Maja Posavec / Maja Posavec)
Marin Jurić-Ćivro i Nina Kraljić – Zima (Marko Matijević Sekul, Boris Kolarić / Boris Kolarić)
Marko Kutlić – Samo nek' ona sretna je (Marko Kutlić / Aleksandar Čubrilo, Marko Kutlić)
Meri Andraković – Voli (Boris Đurđević / Valerija Đurđević)
Mia Negovetić – Na pola puta do svemira (Mia Negovetić / Olja Dešić, Mia Negovetić)
Miki Solus – Bombonijera (Miki Solus / Miki Solus)
Nikola Marjanović – Vrati mi se ti (Ante Pecotić / Ante Pecotić)
Opća Opasnost – Vrati se (Mario Vestić / Mario Vestić)
Pavel i Tedi Spalato – Ne daj na nas (Aljoša Šerić / Aljoša Šerić)
Petar Dragojević – Živim dan po dan (Tomislav Mrduljaš / Tomislav Mrduljaš, Marijan Ban)
Stijepo Gleđ Markos – Zlatne suze (Stijepo Gleđ / Stijepo Gleđ)
Tadej – Želim ti sreću (Miro Buljan / Sonja Buljan)
Teška Industrija – Novo je jutro (Vedad Hadžiavdić / Vedad Hadžiavdić)

 

Već petu godinu za redom, na čelu Zagrebačkog festivala je jedan od najpopularnijih i najuspješnijih glazbenika - Neno Belan. Kao umjetnički direktor festivala ističe kako ni ove godine nije bio lagan zadatak pred njima.

"Nije lako odabrati, Zagrebački festival definitivno je tvornica dobre glazbe. Imamo sve, od nešto alternativnijih imena do predvodnika zabavne pop glazbe, kao i lijepi broj mladih izvođača, a istovremeno i neka iskusna imena koja su obilježila domaću glazbu posljednjih desetljeća. Ponosan sam i na zastupljenost autorica i kantautorica i nadam se da će ih u budućnosti biti još više“, izjavio je Neno. 

Da se Zagrebački festival s punim pravom naziva nacionalnim festivalom pop glazbe ide u prilog i činjenica da će i ove godine imati predstavnike iz svih hrvatskih regija, od Slavonije, Istre, Dalmacije te naravno Zagreba i okolice.

"Uredništvu je najvažnije da imamo dobre pjesme, a to je slučaj i ove godine. Uvjeren sam da će zaživjeti u radijskom eteru, ali i kod publike, i to dugo nakon samog održavanja festivala“, zaključuje Belan.

Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN) prepoznala je značaj Zagrebačkog festivala kao relevantne platforme domaće pop glazbe, stoga će i ove godine medijski podržati pjesme i izvođače nadolazećeg festivala. „HURiN je oduvijek podržavao hrvatske glazbenike i autore, a time podupirao i kreativni razvoj glazbene industrije. Radijske postaje, članice HURiN-a, pokrivaju cijeli teritorij Lijepe naše i nemaju formatirani radijski program, a u eteru naših članica mjesečno se emitira oko 5000 različitih glazbenih djela. Veselimo se što će se među njima naći i mjesta za nove glazbene kreacije koje će iznjedriti Zagrebački festival 2020.“, izjavio je Željko Švenda, predsjednik HURiN-a.

Samo sedam mjeseci nakon rođenja Archieja, Meghan ponovno trudna? Već se nagađa i o spolu