Pavel
Pavel Foto: PR

Pavel nas svakim novim singlom podsjeti koliko je njihova glazbena riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva, a ništa drugačije nije ni s novim singlom "Dobri se zaborave".


Početak godine grupa Pavel otvorila je hit singlom "Ne daj na nas", baladom nastalom u suradnji s Tedijem Spalatom koju su predstavili na Zagrebačkom Festivalu, u ljeto su uplovili "Bijelim jedrima", još jednom uspješnicom nastalom iz pera Aljoše Šerića, a za kasnu jesen pripremili su nam, kako kaže Aljoša, prirodni surogat sreće i sjete za ples i smijeh pod nazivom "Dobri se zaborave". I kad pomislimo kako smo dosad sve čuli, Pavel nas svakim novim singlom podsjeti koliko je njihova glazbena riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva. Spot za novi singl snimljen je u okolici Zagreba, a riječi pretočene u sliku pod redaljskom palicom Radislava Jovanova Gonza zajedno donose dašak gipsy zvuka i atmosfere.

Vezani članci Mrave Brojim Narančasti riječki kolektiv opjevao zavodljivo obličje sa sjenom i temperaturom, koje pleše i ne može stati Jessica Jessica uz novi singl ''Ne trebaš mi ti'' objavila i svoj album prvijenac "Dobar je osjećaj"

"Htio sam napisati čisti tex mex, ali je moje slavenstvo refleksno provalilo u pjesmu i dobili smo nekakav balkanski tex mex, prirodni surogat sreće i sjete - iznenađujuće funkcionira. Moram i posebno pohvaliti bend koji je maestralno odsvirao zahtjevnu pjesmu i Antonija Gečeka koji se pridružio na trubi našem Stipi Mađoru. Gonzo je napravio sjajan spot, onako ciganski malo, ima blata i vatre. Plešite i plačite, zdravo je." – poručio je Aljoša o novom singlu kojim ujedno najavljuju i svoje peto studijsko izdanje koje će biti objavljeno u prosincu ove godine.


"Album će se zvati "Ennui", lijepa francuska riječ koja označava melankoliju, zamor od svijeta. I "Weltschmerz" je bio u igri kao naziv, ali teška je ta riječ, opterećuje. "Ennui" je taman dovoljno i pretenciozna i lagana, fino klizi niz jezik, pa je i nevažno što ljudi ne znaju što zapravo znači. Fantastičan cover je napravio Filip Gržinčić, jedva čekam da izađe, prosinac je blizu, veselimo se.”

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a u bogato raspisanom aranžmanu mu se, kao i na prošlom singlu, pridružio Jere Šešelja koji ujedno potpisuje produkciju, mix i master.

Severinin tim komentirao napise srpskih medija o vezi s vinarom, evo kako su objasnili cijelu priču