Sjećanje na Tošu Proeskog, čovjeka, koji je svojim djelima, kako ljudskim, tako i glazbenim, ostavio neizbrisivi trag, među fanovima i prijateljima diljem regije, ali i šire, ni danas ne blijedi.

Galerija Toše Proeski - 1 +0 Toše Proeski - 2

Prerano nas je napustio sa svega dvadeset i šest godina, ali iza sebe je ostavio iznimno bogatu riznicu u koju kada i danas zavirimo shvatimo koliko je nadaren bio. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše Proeski bio za života, a nema čovjeka u regiji, koji za njega nije imao riječi hvale.

Vezani članci Spomenik Franji Tuđmani i Toši Proeskom Umjetnost ili groteska? Spomenik makedonskom pjevaču nije jedini koji je podijelio javnost: "Kip ne mora fizički ličiti osobi…" Toše Proeski Neprežaljeni makedonski slavuj u rodnoj je zemlji bio zvijezda još od malih nogu, prisjetili smo se njegovih prvih nastupa

Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega krasila ga je skromnost. Da je ljubav ono što treba pokretati ljude, uvijek je naglašavao kao ono najvažnije.

Njegove riječi ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima koji su ga poznavali, ali i onima koji nisu imali tu prigodu. Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi u srcima svih nas.

Ove godine, dan prije njegova 40. rođendana u nedjelju 24.01., nakon svete mise u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu, a koja počinje u 10:00 sati, molitvom ćemo se prisjetiti jedinog, jedinstvenog i neprežaljenog Toše Proeskog.

Sretan rođendan, zauvijek Tvoji potpisujemo!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju