U Dubrovniku

Želite na Belanov koncert? Javite se ODMAH!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neno Belan će u subotu, 21. studenog pjevati u dubrovačkom Culture clubu Revelin. Splitsko glazbenik s riječkom adresom izvest će većinu hitova 30ogodišnje karijere.

'Dubrovnik me uvijek primao raširenih ruku, u pravilu se koncerti ondje pretvaraju u ranojutarnje feste. Tako će, siguran sam, biti i u subotu, pa pozivam sve da zajedno pjevamo', kaže Belan.

Pogledaj i ovo Neno Belan i Buđenje Ovo je top! Buđenje i Neno Belan u novoj verziji uspješnice "Sve da hoću", nakon sedam godina opet zajedno!

Organizatori dijele 2x2 ulaznice za koncert. Budite kreativni i napišite zašto bi baš vi trebali osvojiti ulaznice za njegov nastup. Na natjecaj@novatv.hr pošaljite svoj odgovor i osobne podatke!

Karijera Nene Belana dijeli se na dva dijela. Vrijeme grupe Đavoli i vrijeme samostalne karijere. Svi koji se još sjećaju znaju da su Đavoli u vrlo kratkom vremenu izbacili dosta velikih hitova i bili traženi po cijeloj bivšoj državi:

'Mi smo baš svaki dan satima vježbali, smišljali pjesme, to je bio rad od godinu dvije dana, do rezultata je moralo doći. Nije bilo tko mogao doći u poziciju da snimi ploču. Bili smo popularni, bilo je i vriske curica, ali nismo mi bili band kao Plavi orkestar, bili smo i pop, ali i retro band, pa i čak alternativa svemu što se onda događalo. Bili smo pojava sama za sebe, nikad nismo punili dvorane, nego je to bio vrlo dobar klupski band.'

Neno Belan upornim je radom izrastao u jednog od najtraženijih izvođača na hrvatskoj glazbenoj sceni

Svake su godine objavljivali po jedan album, od kojih zadnji studijski, 'Ostani uz mene', 1988.. Popularnost je počela padati i krajem rada se može smatrati pjesma 'Dugo toplo ljeto', koju je Belan izveo na Splitu '89. i osvojio većinu nagrada. Belan je ostao sam, u praznom prostoru usred ratnih vremena, živio kod mame u Splitu i odlučio se vratiti studiju elektronike, prekinutom zbog uspjeha Đavola.

U samostalnoj je karijeri objavio šest albuma, zadnji od njih 'Oceani ljubavi'. Nikada, kaže, nije imao problema sa samopouzdanjem, tremu je naučio pobijediti i vjerovao je u svoj rad. Tijekom tri desetljeća karijere imao je dosta uspona i padova :

'Bio je uspon sa Đavolima, pa pad u kojem nije bilo ničega. Sunny day, pa opet pad, ovih zadnjih godina promišljeno sam gradio povratak. Publika nije uvijek ista, bilo je perioda kad su me tražili u najeminentnijim klubovima, pa i u rupama. Jedina razlika nekad i sad je što smo bili teenagerski band, a sada imam široku pubiku koja me upratila, a regrutirao sam sve, od najmlađe publike, do mojih vršnjaka.'

Nagrađivan je na brojnim festivalima, sada ima nekoliko desetaka hitova zbog kojih publika dolazi na koncerte. Među tim hitovima treba istaknuti pjesme 'Dotakni me usnama', Ljubav postoji zbog nas', ' Zaboravi', 'Ponoćna zvona', 'Srce od leda', 'Ivona', 'Stojin na kantunu', 'Divojka s juga' i mnoge druge. Držao se ljubavnih tekstova, nikada nije pomislio napisati socijalno angažiranu pjesmu koja bi eventualno kritizirala stanje u društvu:

'Ja nisam taj tip koji je glasnogovornik stranke, meni je sudbina koja je, tim se bavim to izlazi iz mene, nije svak stvoren za sve. Ne želim reći kuda bi hrvatska Vlada trebala ići dalje, ali zato mi se događaju lijepe stvari da mi nakon koncerta priđe par u četrdesetima i kaže da su se prvi puta poljubili uz moju pjesmu i to mi ispunjava srce. Znam da sam nekim ljudima pjesmom uljepšao život i to mi je velika nagrada', kaže Belan koji će iduće godine proslaviti trideset godina rada, a u subotu 21. ovog mjeseca će rasplesati puni Revelin.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene