zavidna karijera

Smatraju ga najvećim glazbenikom svih vremena: Ovo je 10 najvećih hitova popularnog Neila Younga

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neil Young tijekom bogate karijere osvojio je brojne prestižne nagrade te ga publika i struka smatraju jednim od najvećih glazbenika svih vremena. Povodom njegova rođendana prisjetili smo se njegovih najvećih hitova.

Kanadsko-američki kantautor Neil Young jedan je od najvećih legendi svoga žanra trenutačno, a veliki glazbenik danas slavi 75. rođendan.

Pogledaj i ovo showbuzz Ponovno ljubi Predao papire za razvod pa viđen s drugom!

Još otkako je započeo karijeru 60-ih godina, osvaja publiku diljem SAD-a i svijeta, a njegov specifični izražaj na gitari i glas tenora osigurali su mu i mjesto među najvećim glazbenicima moderne povijesti.

U svojoj glazbi već desetljećima uspješno spaja folk, rock i country, a surađivao je s brojnim kolegama tijekom zavidne karijere. Dobitnik je nekoliko nagrada Grammy, a u Rock n' roll Kuću slavnih primljen je čak dvaput. Kao samostalni izvođač ondje je svoje mjesto dobio 1995. godine, a dvije godine kasnije primili su ga zahvaljujući i bendu Buffalo Springfield.

Young je rođen u Torontu, a tek je početkom ove godine dobio i američko državljanstvo. Dugo je živio u Malibuu, no strašni požar 2018. godine uništio mu je kuću do temelja. Vlasnik je i golemog ranča u Kaliforniji, gdje trenutačno živi, a još uvijek snima novu glazbu.

Brojni ugledni časopisi svrstavali su ga među 100 najboljih glazbenika svih vremena, a ovo je njegovih 10 najuspješnijih singlova.

"Heart of Gold"

"Cinnamon Girl"
"Cowgirl in the Sand"
"Rockin' in the Free World"
"Powderfinger"
"Down by the River"
"Cortez the Killer"
"Hey hey, my my"
"Old Man"
"Thrasher"

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Melania i Donald Trump (Foto: AFP) +0 Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Zanimljivosti Odbijao ju je držati za ruku, ostavljao je da kisne i naređivao joj da sjedi, a Melania sad planira poduzeti korak na koji je dugo čekala?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene