Jedva čekamo

Snažna vizualna instalacija koja će vas oduševiti

Paolo Gentilini (FOTO: PR) Paolo Gentilini (FOTO: PR)

Filmski stvaratelj Paolo Gentilini školovan je u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angelesu (New York Film Academy).

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih i specijalnih efekata za film, autor je jedinstvene multimedijalne izložbe 'Luminar' koja se u petak, 2. veljače otvara u Multimedijalnom centru u Rovinju. Izložba se sastoji od snažnih vizualnih instalacija koje 'uključuju' svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmske čarolije.

Cilj je "Luminara" uključiti gledatelje i u potpunosti ih uroniti u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje. Filmski stvaratelj Paolo Gentilini školovan je u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angelesu (New York Film Academy), a s "Luminarima" je spojio stvarnost i film te, uživo stvarajući atmosferu koja je prikazana na fotografijama, poklonio gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1,5 x 2 m), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Osim njih, posjetitelji će biti u mogućnosti uživati i u posebnoj informativnoj videoprojekciji koja će ilustrirati autorov kreativni proces miješanja VFX-a i live action fotografije. Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju, kao i na vrednovanje vlastitog životnog puta.

Paolo Gentilini (FOTO: PR) Paolo Gentilini (FOTO: PR)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene