Veliki uspjeh

Mia Dimšić ima najemitiraniju pjesmu Zagrebačkog festivala 2019. godine. ''Takvi festivali su bitni''

Mia Dimšić Mia Dimšić PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Dimšić +0 Kraljica Zagreba - Mia Dimšić (Foto: Josip Čekada) Galerija

Mia Dimšić i njen autorski tim priznanje za najemitiraniju pjesmu primit će na nadolazećem, 67. Zagrebačkom festivalu koji će se održati 24. siječnja 2020. godine.

Pjesma ''Ovaj grad“ u izvedbi Mie Dimšić najemitiranija je pjesma 66. Zagrebačkog festivala 2019., po službenim podacima HDS ZAMP-a!

Pogledaj i ovo In Magazin: Mia Dimšić otkrila i želje! Rođendansko slavlje Mije Dimšić: Evo koji je dugogodišnji san pjevačica ispunila!

Nastala u koautorstvu s Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem, „Ovaj grad“ je country balada, netipična za hrvatski radijski eter što nije spriječilo glazbene urednike da je uvrste na svoje playliste.

''Prvenstveno hvala svima koji su prihvatili i zavrtili pjesmu jer bez te velike podrške ona nikad ne bi bila najemitiranija pjesma festivala koji mi puno znači i s kojeg pamtim samo lijepe trenutke. Pjesma je bila prvi singl s novog albuma, ujedno i prilika za istraživanje malo drugačijeg zvuka kojeg smo željeli na cijelom albumu. Tema pjesme je, s jedne strane, jako osobna, ali s druge i nešto u čemu se svi možemo pronaći: rastanci, snovi, trenuci kad shvatiš da je vrijeme da kreneš dalje“, opisuje Mia dodajući kako joj ovo priznanje puno znači, pogotovo s obzirom na konkurenciju ostalih pjesama Zagrebačkog festivala.

Mia iza sebe ima dva nastupa na Zagrebačkom festivalu s kojim je, kako kaže, razvila i profesionalan i prijateljski odnos: ''Baš volim mnoge ljude koji rade na festivalu i uvijek mi je zadovoljstvo družiti se s njima. Festivali poput Zagrebačkog jako su bitni za glazbenike moje generacije jer su možda trenutno najkvalitetniji način za predstavljanje novih pjesama uživo, uz pratnju fantastičnog orkestra, a i festival kao platforma nudi odlične medijske prilike za nova imena. Ali od svega toga, najbolje je što dođeš na festival i u jednoj večeri upoznaš puno ljudi iz struke koje bi drugačije možda upoznavao godinama“, zaključila je.

Mia Dimšić i njen autorski tim priznanje za najemitiraniju pjesmu primit će na nadolazećem, 67. Zagrebačkom festivalu koji će se održati 24. siječnja 2020., uz izravan televizijski prijenos. Svoje nove pjesme uživo će predstaviti 21 glazbena zvijezda, uz pratnju vrhunskog orkestra i impresivnu scenografiju s multimedijalnim elementima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene