Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meritas su protekle 2014. godine koncertno započeli predstavljanje svog zapaženog i hvaljenog aktualnog studijskog albuma „Gle!“ i kako se i očekuje od njih, s velikom pažnjom odnose se prema svim svojim pjesmama.


Tako kažu da 'ne bi bilo fer' da se verzija pjesme 'Još jednom', koja se nalazi na albumu 'Gle', ne istakne obzirom da su je svi zavoljeli i u prvotnom izdanju, koje na Youtubeu broji 60 000 pogleda.

Poslušajte kako zvuče Gatuzo i Bare u akustičnoj izvedbi

Vezani članci Miroslav Škoro Miroslav Škoro objasnio vječnu enigmu jedne svoje pjesme: ''Nikada me nije zanimalo što misli netko tko se zove Mickey Mouse'' Ken Copeland Propovjednik prokleo i popljuvao koronavirus, zazivao boga i vraga, a na kraju ipak nije ispao potpuno beskoristan

Posebnost ovoj izvedbi dale su glazbenice splitskog HNK-a, Petra Hrnjak Skroza na violini sa svojim izuzetnim solom u pjesmi, te Marija Kačić na lijepo odsviranim dionicama na čelu. Damama su se na snimci pridružili glazbenici Tin Ostreš i Pavle Miholjević. Produkciju potpisuju Anita Valo i Luky.

Da podsjetimo, „Još jednom“ je pjesma koja se nalazi i u filmu „Noćni brodovi“ Igora Mirkovića i to kao verzija koju je osmislila Anita Valo koja dodaje: 'Prvu snimku pjesme aranžirala sam sama i bila je zamišljena uz jednu gitaru, pljesak i naše vokale, a nadogradnja koja se desila tijekom rada na albumu me ponovno osvojila, ponajviše uz izvrsnu Petrinu violinsku dionicu koja je pjesmi dala još jednu novu dimenziju.'


 

Album „Gle!“ istaknut je kao album koji je i svojim sadržajem, ali i likovnim oblikovanjem osvojio publiku, te obilježio dosadašnju karijeru grupe Meritas.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook