Ovaj vikend u Kneževom dvoru u Dubrovniku, održana je promocija albuma 'Berači soli' i predstavljanje knjige 'Fleur de sel' Nikše Kušelja.


Koncert  Nikše Kušelja nisu propustili brojni Nikšini prijatelji iz javnog života poput: Perica Martinović, Doris Šarić Kukuljica, Amela Čilić, Andro Vlahušić, Joško i Višnja Juvančić i brojni drugi. Bila je tu i njegova djevojka fotografkinja Mara Bratoš koja je njegova najveća potpora, a tokom cijelog ljeta se nisu odvajali jedno od drugoga.

Album nam donosi atmosferu mediteranske glazbe i uvodi nas u svijet slikovitih asocijacija na ljetno kino, Dubrovačke ljetne igre, bose noge, nonu i klavir, akvarij te brodove i luke. Kao rođeni Dubrovčanin Nikša nam dočarava atmosferu Grada kroz sjećanje na svoje djetinjstvo.

Vezani članci Publika na koncertu, ilustracija - 1 Rock prodrmao Pariz: Pet tisuća ljudi na koncertu sudjelovalo u velikom eksperimentu Mato Franković Članovi dubrovačkog HDZ-a dobili prijetnje SMS porukama: ''Bit ćemo vas prisiljeni sankcionirati izbacivanjem iz članstva u stranci''

>> Jesu li u vezi ili ne? Nikša Kušelja i Mara Bratoš no ipak su snimljeni zajedno!

Zbirka pjesama se sastoji od tri dijela: „Fleur de sel“ dotiče nesvjesno u nama, „Rijetki petci i zgužvani ponedjeljci“ čine pjesme o stvarnosti, filmu i kazalištu, dok „Festival-karneval-funeral“ otvara stvarnost i realitet oko nas.

Nikša Kušelj poznati je hrvatski glumac. Značajnije uloge ostvario je u filmovima „Konjanik“ i „Generalov carski osmjeh“, te u seriji „Jesen stiže dunjo moja“. Kao član ansambla HNK u Zagrebu istaknuo se u predstavama „Prosjačka opera“, „Macbeth“ i „Konji ubijaju zar ne“.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook