"O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao 'Najluđi grad na svitu'", rekao je Luka Nižetić.

Galerija


Splitski glazbenik kraj izolacije slavi novim singlom i spotom koji je ovih dana zaplovio domaćim eterom pod imenom 'Ae'.

Vezani članci Slavko Sobin Poznata splitska lica dirljivim riječima čestitali dan svom gradu: "Dok te truju sile zla, znaj da čuvat ću te ja" Luka Nižetić Nižetić podijelio ozbiljan status i prozvao Vladu RH: "Ima nešto što nas mnoge neće zaobići"

'Nakon 19 godina i moje pjesme 'Ludi grade' koju sam izveo na Melodijama hrvatskog Jadrana s radošću mogu obznaniti da ponovo imam pjesmu o Splitu što mogu zahvaliti autorskom tandemu Mariju i Branimiru Mihaljeviću. O Splitu je već puno toga rečeno, napisano i opjevano pa bi mi bilo drago da i ova pjesma zaživi među svima kojima je srcu prirastao 'Najluđi grad na svitu', kako ga je najbolje opisala Njegova Svitlost u Velom mistu' otkriva nam Luka.

Dodaje kako je 'Mario Mihaljević vrsno je prepoznao senzibilitet Splita donijevši originalan, vjerodostojan i duhovit tekst na temelju kojeg Branimiru nije bilo teško raspisati pravu južnjačku, prpošnu i plesnu melodiju. Kako bi dodali i notu autentičnog zvuka Mediterana ugostili smo članove klape Kampanel s kojima sam imao priliku surađivati 2010. godine na pjesmi 'Život curi' za Splitski festival. Namjera mi je bila s pjesmom 'Ae' nakon deset godina ponovo se vratiti na Prokurative, no kako je situacija s koronom svima poremetila planove i stavila nas u neizvjesnost na kraju sam odlučio ubrzati njen izlazak'.

Luka priznaje da se naslov pjesme nametnuo iz teksta gdje je odabir pao na riječ 'Ae'. 'Radi se o jedinstvenoj splitskoj uzrečici koja ovisno o kontekstu u kojem se sugovornici nalaze, tonalitetu i gestikulaciji pri izgovoru može predstavljati različite emotivne i komunikativne reakcije, od čuđenje, potvrde, ushićenja, ravnodušnosti ili pitanja što ju svakako stavlja u jedan od niza fenomena Dalmacije.' objašnjava Luka.

Pjesmu prati originalan i tehnički zahtjevno izvediv video broj za koji je zaslužan talentiran i hvaljen redatelj mlađe generacije Dinko Šimac koji o ideji spota govori: 'Odlučio sam provesti Luku kroz neke od prepoznatljivih video sekvenci iz bogate povijesti splitskog glazbenog stvaralaštva. Rekreirali smo razne spotove poznatih glazbenika poput Dine Dvornika, Magazina i Severine i stavili Luku na njihova mjesta, nastojeći kroz njegov geg i outfit, te dodatnu animaciju biti što bliži originalu.'

Prepoznat kao glazbenik čije pjesme većinom liječe nostalgiju za ljetom, sa sigurnošću možemo reći da nam Luka donosi nasljednika svog prošlogodišnjeg hita 'Ludilo brale' koji je do danas na Youtube kanalu pregledan 2 milijuna puta.

Ronaldova zaručnica objavila obiteljsku fotku, pa ju optužili da je vulgarna i da ne nosi gaćice