Čekali smo ga 35 godina

Novi "Blade Runner": Ryan Gosling i Harrison Ford u nastavku kultnog hita

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ryan Gosling i Harrison Ford u nastavku kultnog hita koji smo čekali punih 35 godina i koji je napokon stigao!

Ryan Gosling i Harrison Ford u nastavku kultnog hita koji smo čekali punih 35 godina i koji je napokon stigao!

Pogledaj i ovo Ryan Gosling - 7 Evo što ga je toliko iznenadilo! Urnebesna reakcija Ryana Goslinga u prijenosu uživo postala je viralni hit: ''Postao je novi meme!''

Ako je suditi prema prvim kritikama koje su počele pristizati iz SAD-a od onih sretnika koji su među prvima imali priliku pogledati film, očekuje nas novo remek-djelo znanstvene fantastike. Na stranici Rotten Tomatoes film ima ocjenu čak 94%, a spominju se već i nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Denis Villeneuve trenutno je sigurno jedan od najtraženijih i najatraktivnijih redatelja u Hollywoodu. Nakon nekoliko zapaženih festivalskih filmova kao što su "Polytechnique" i "Naša majka" uslijedio je niz iznimno uspješnih i kritički hvaljenih hitova ("Zatočene", "Sicario"), koji je kulminirao prošle godine sa znanstveno-fantastičnom dramom "Dolazak", ovjenčanom s čak osam nominacija za prestižnu nagradu Oscar, među kojima je bila i ona za najboljeg redatelja. Od danas nas očekuje nova poslastica proslavljenog vizionara, a riječ je o nastavku jednog od najpoznatijih znanstveno-fantastičnih filmova u povijesti kinematografije – "Blade Runner 2049."! Redatelj originala Ridley Scott ovaj put preuzeo je ulogu izvršnog producenta.

Za one koji nisu upoznati s radnjom reći ćemo kako trideset godina nakon događaja iz filma "Blade Runner", novi istrebljivač – policajac K iz Los Angelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je netragom nestao prije tri desetljeća…

Jasno je da nas očekuje prava filmska vizualna poslastica kakvu se niti Steven Spielberg niti George Lucas u svojim najboljim redateljskim danima ne bi posramili snimiti.

Film "Blade Runner" iz 1982. godine nije postao blockbuster u pravom smislu te riječi, ali kako je vrijeme odmicalo, iz godine u godinu dobivao je sve kultniji status, a danas se smatra jednim od najboljih ikada snimljenih znanstveno-fantastičnih filmova koji je na izrazito realan način predvidio budućnost čovječanstva. Stoga nije niti čudo da su obožavatelji i filmski entuzijasti diljem svijeta nestrpljivo očekivali nastavak koji nam je napokon stigao u režiji pravog redateljskog vizionara kakav je nekada bio Ridley Scott (redatelj prvog "Blade Runnera").

Osim redatelja nadu da ćemo iskusiti pravi filmski doživljaj ostavlja i fantastična glumačka postava koju predvode dvojica glavnih glumaca – Ryan Gosling i Harrison Ford koji ponavlja svoju ulogu policajca Deckarda iz prvog nastavka. Njima su se pridružili i oskarovac Jared Leto ("Dobri dileri iz Dallasa"), Ana de Armas ("Psi rata"), Barkhad Abdi ("Kapetan Phillips"), Edward James Olmos (TV serija "Battlestar Galactica"), Dave Bautista ("Spectre") i dobitnica nagrade Zlatni globus Robin Wright (TV serija "Kuća od karata").

Akcijski SF spektakl "Blade Runner 2049." ne propustite u domaćim kinima i IMAX-u!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene