Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Planetarno popularna komedija„Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“ talijanskog autora Antonija Amurrija uskoro će zaživjeti i u zagrebačkom kazalištu KNAP


Lako je pisati i govoriti o ljubavi, romantici i sretnim završecima, no što je s drugom stranom bračne zajednice? Odgovor na to pitanje uskoro ćemo vidjeti u kazalištu KNAP, koje je za prve dane jeseni pripremilo pravu malu poslasticu – "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" na simpatičan i humorističan način opisuje nesporazume i probleme u muško-ženskim odnosima te propituje što se događa nakon sudbonosnog DA.

Vezani članci Nuspojave (Foto: Hana Šmerek) Nova predstava kojoj se jako veselimo: Genijalni humor Woodyja Allena na kazališnim daskama Nevjerojatan događaj 2 (Foto: Teatar Exit) "Nevjerojatan događaj" u Teatru Exit: Nova predstava o vrtlogu neplaćenih računa, jednoj žabi i zdravom žvotu

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonija Amurrija do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta. Kroz priču nas vodi deset jednako zanimljivih i napornih osobnosti, odnosno deset “najopasnijih tipova supružnika na tržištu“ –Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervativac, Rospija i Hipohondar. Dozu uvjerljivosti i sličnosti sa zbiljom daje i piščevo poznavanje i razumijevanje ženske ćudi, muških mušica te poruka predstave, za koju autor kaže da je upozorenje svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak, ali i onima koji su u tu klopku već upali.

Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica. Žensku stranu ispričat će glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj je predstave Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak uspješnih kazališnih djela poput "Ja tata“ i "Žene su s Venere, a muškarci s Marsa“, te velik broj radiodrama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP. Premijerna izvedba održat će se 29. rujna.