Zvijezda 80-ih

‘U kakvim vremenima živi, naša je publika sjajna’

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jura Stublić i Film svirat će 5. prosinca u dubrovačkom Culture clubu Revelin

Sudeći prema zanimanju za ulaznice, može se zaključiti da se dubrovačka publika itekako zaželjela jednog od najpoznatijih glazbenika sad već pomalo glazbeno legendarnih vremena, kao i hitova koje bend izvodi. Prije puta u Dubrovnik, Jura Stublić, poznat po tome da ne voli baš davati intervjue, imao je zanimljivu teoriju o tome kako se publika mijenjala svih ovih desetljeća:

Pogledaj i ovo showbuzz Atraktivni program se nastavlja Claptone, Paul van Dyk i Toolroom u dubrovačkom Revelinu

‘Znate, članovi grupe Film mladi su po godinama, ali odlični i vrlo iskusni glazbenici i ljubavnici. Oni su mladi kao i naša publika i uopće se ne mijenjaju i ne stare. Znate onaj sistem: ‘Moja djevojka ima uvijek isti broj godina.’ Takva je i naša publika mlada, lijepa, pametna i muzikalna. U odnosu na svijet u kome žive, oni sjaje kao zvijezde.’

Jura Stublić i Film protrest će Dubrovnik vječnim hitovima

Jura i njegov legendarni bend u različitim postavama, gotovo su lektira svakog, pa i površnog poznavatelja rock scene ovih prostora. Kako drugačije nazvati pjesme kao što su: ‘Lijepo, lijepo neopisivo’, ‘Sjećam se prvog poljupca’, ‘Chicago’, ‘Dom’, ‘Doći ću ti u snovima’, ‘Srce na cesti’, ‘Ljubav je zakon’ i mnoge druge?

‘Imamo 20-30 pjesama koje svi znaju, sviramo samo najveće hitove i ako želite pjevati iz sveg glasa i promuknuti, dobro nam došli. Uglavnom sviramo miroljubive hipi himne, imamo par novovalnih punk rokačina i dvije domoljubne pjesme. Ne vidimo ništa loše u ljubavi, pa čak i ako je prema domovini’, poručuje Jura Stublić.

Jura Stublić o 80-ima: 'Mislio sam da sam kralj'

I nije teško protpostaviti da će noć uoči 6. prosinca kad se Dubrovčani prisjećaju razaranja najljepšeg grada na svijetu, upravo te dvije domoljubne, ‘Bili cvitak’ i ‘E moj druže beogradski’, izazvati najveće oduševljenje.

‘Mi kontinentalci uglavnom doživljavamo Dubrovnik kao idilično i vrlo romantično slobodarsko mjesto koje krase prekrasne djevojke s visoko podignutim nosićem. Ako volite na par sati pobjeći iz sumorne svakidašnjice mi smo grupa za vas. Prije svega pozivam ljude koji nas nikad nisu ni čuli ni vidjeli na koncertu, dođite, to je nezaboravno iskustvo, nešto kao put u svemir. Mnogi smatraju da je trenutačna postava najbolja ikad, provjerite zašto. Subotnja noć je pravo vrijeme za druženje i ludovanje’, u svom stilu poručuje Stublić.

Publika će tako emotivno dočekati drugu adventsku nedjelju, pjevajući legendarne hitove i prisjećajući se mladosti i nekih bivših ljubavi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene