Ivana Kindl
Ivana Kindl Foto: Marko Horvat

U novom spotu Ivane Kindl se pojavljuju poznata imena koja su otvorila srce i vrata svog doma napuštenim životinjama.


Ivana Kindl, velika ljubiteljica životinja, predstavlja videospot za božićni singl „Božić je i njima“, posvećen napuštenim macama i psima. Video je nastao od snimaka brojnih udomitelja sa svojim spašenim ljubimcima, a u prvom dijelu spota nalaze se štićenici raznih udruga i skloništa koji traže dom. U spotu se pojavljuju i poznata imena koja su otvorila srce i vrata svog doma napuštenim životinjama: Toni Starešinić i Željka Veverec (Chui/Mangroove/Je Veux), Gina Damjanović, Indira Levak, Nenad Borgudan (Detour), Mirela Priselac Remi, Ana Lovrenčić (Mixed up Mary), Marko Kutlić i Nela (Antonela Đinđić), Slavko Sobin, Lu Jakelić, Marko Petrić, Neda Parmać i Petra Kurtela. Video je koncipirao i montirao Marko Horvat iz NEXUS produkcije.

Vezani članci Lana S. Glazbenica i multiinstrumentalistica Lana.S vodi nas u svoj svijet, hrabro je zakoračila u samostalne vode Bend 058 Poslušajte kako zvuči uživo naš nagrađivani americana country bend, inspirirala ih je nada u bolja vremena

„Iznimno je važno osvijestiti odgovornost koju bi svi trebali imati prema životinjama koje usamljeno pate, osobito u hladnim zimskim vremenima. Svatko tko je progledao srcem dobro zna kakvu ljubav i sreću ta predivna bića donose u naše živote. Ne zaboravimo, bez flore i faune ljudi ne bi mogli funkcionirati, zato je važno educirati se i to osvijestiti”, poručila je.

Singl „Božić je i njima“ predstavljen je sredinom studenog, a tom prigodom Ivana je putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni i njihovi udomljeni ljubimci.

„Božić je i njima“ donosi gospel/R&B ugođaj, za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering. Uz njih, u kreiranju pjesme sudjelovali su i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).

Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta: „Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema se logički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe.“

Malo tko bi rekao da ima 42 godine: Iskoristila trenutak da se presvuče na parkingu kad je mislila da ju nitko ne gleda